ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΣΚΑΜΝΙΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των Απανταχού Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», προσκαλεί τους Σκαμνιώτες στην καταγωγή και τους φίλους, στις εκδηλώσεις με αφορμή την πανήγυρη της Αγίας Τριάδας, την Κυριακή της Πεντηκοστής 12 Ιουνίου 2022.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

7:30 πρωί: Πανηγυρική θεία λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, η οποία θα τελεστεί στην ιστορική εκκλησία της Αγίας Τριάδας της μαρτυρικής Παλιάς Σκαμνιάς, ιστορικό και πολιτιστικό μνημείο του 15ου αιώνα και μοναδικό διασωθέν κτίσμα από την ολοσχερή καταστροφή του χωριού από τους Γερμανούς κατακτητές το 1943. Η περιοχή είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους κάτω από τον Όλυμπο.

12:30 μεσημέρι: Λαϊκοδημοτικό γλέντι στον ξενώνα του χωριού Olympus Lodge. Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου και η ορχήστρα του Θανάση Καλούση.

Είναι μια ετήσια πανηγυρική συνάντηση, η οποία πέρα από το θρησκευτικό χαρακτήρα συνδέει παλιούς και νέους Σκαμνιώτες με τις ρίζες ενός σπουδαίου ιστορικού ορεινού παραδοσιακού οικισμού της Παλιάς Σκαμνιάς αποτυπώνοντας στη μνήμη τις δύσκολες συνθήκες και περιπέτειες που έζησαν οι πρόγονοί τους επί αιώνες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ