ΣΤΟ ΚΕΝΟ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Υποστήριξε ο Χρ. Κέλλας επικαλούμενος το πρωτοσέλιδο της Bild της 7ης Ιουνίου

«“Οι Έλληνες διαλύουν την κυκλική παράδοση των τεθωρακισμένων του Σολτς”, αναφέρει στο χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. Ο Γερμανός καγκελάριος πανηγύρισε αρχικά την ανταλλαγή, αλλά η Αθήνα περιμένει να προσκληθεί στη Γερμανία επιτροπή από έμπειρους στρατιωτικούς, που θα ελέγξουν τη λειτουργικότητα και την επιχειρησιακή δυνατότητα των αρμάτων μάχης “Marder”, προκειμένου να προχωρήσει η αντικατάσταση των παλαιών αρμάτων σοβιετικού τύπου, τα οποία διαθέτει ο Ελληνικός Στρατός.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, με παρέμβασή του σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, το μέλος της και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, αναφερόμενος σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας «Bild», κατά την ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, για το ζήτημα της αμυντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, από το βήμα της Γερουσίας της Βουλής, ανέγνωσε τον τίτλο του χθεσινού πρωτοσέλιδου της Bild και αναφέρθηκε στο περιεχόμενό της, απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης που ισχυρίστηκαν ότι ενημερώνονται για τη μεταφορά αρμάτων μάχης στην Ουκρανία από τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Όπως επισήμανε, χαρακτηριστικά, ο Χρήστος Κέλλας, παραπέμποντας στο δημοσίευμα, «η εφημερίδα αναρωτιέται αν τα άρματα φθάσουν στην Ουκρανία μετά τη λήξη του πολέμου, λόγω των προϋποθέσεων που έχει θέσει για την ανταλλαγή η ελληνική κυβέρνηση». Επιπλέον, σημείωσε πως, σύμφωνα και με την ενημέρωση, που παρείχαν στους βουλευτές ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΣ, η ελληνική στρατιωτική επιτροπή θα εξετάσει εάν τα άρματα είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν σε μάχη και να μην είναι εκτός λειτουργίας για πολύ καιρό. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούν στην Ελλάδα, θα βαφτούν με τα χρώματα του Ελληνικού Στρατού και, εφόσον υπάρχουν και τα απαραίτητα πυρομαχικά, θα σταλούν τα παλαιά σοβιετικού τύπου άρματα BMP-1, που είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από το απόθεμα της Ανατολικής Γερμανίας το 1994, στην Ουκρανία.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ στηλίτευσε το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευτούν την κυβέρνηση, δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για τη δημιουργία «κενών» στην άμυνα της χώρας, καταλήγοντας:
«Πού την βλέπετε, αγαπητοί συνάδελφοι, τη δημιουργία κενών στην άμυνα της χώρας; Η συζήτηση τόσο σοβαρών ζητημάτων θα πρέπει να γίνεται με υπευθυνότητα και μην κάνετε δηλώσεις που μπορεί να είναι εθνικά επιζήμιες. Παρότι δεν ψηφίσατε τις στρατηγικής σημασίας συμφωνίες με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία, οφείλετε να γνωρίζετε ολοκληρωμένα τα θέματα που αφορούν την αμυντική θωράκιση της χώρας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ