Γράφει ο Βαγγέλης Τσόκος
Δράττομαι της ευκαιρίας από τοποθέτηση του κυρίου Ροντούλη ,να αναφερθώ στην επίσκεψη του κυρίου Δημάρχου στην σεισμόπληκτη περιοχή της Κρήτης ,με κυβερνητικό κλιμάκιο.
Το αν συμμετείχε ή όχι σε κυβερνητικό κλιμάκιο λίγο το κακό , άλλωστε ποτέ δεν έκρυψε την κομματική του ταυτότητα, για την όποια κυριολεκτικά «αγωνίζεται» , κατά την γνώμη μου με ατελέσφορα αποτελέσματα. Μια πρεμούρα και καλά ,μην κατηγορηθεί το κυβερνητικό «έργο». Σημειωτέων Ιδεολογικά ιδιαίτερα κοντά με τον αγαπητό Στέλιο. Ταυτόσημο θα έλεγα το πολιτικό τους στίγμα, εξατομικεύεται όμως ως δυο ξεχωριστές προσωπικότητες.
Το γεγονός ότι στην μικρή μας κοινωνία συντελείται «αποψίλωση» υπηρεσιών, βλέπε Δ.Ο.Υ. ,τράπεζες , Ταχυδρομείο, (ΕΛΤΑ Αμπελώνα), με τα όποια προβλήματα θα επιφέρει αυτή η εξέλιξη, δεν πρέπει να αφήνει αυτόν που ηγείται της προσπάθειας για την καλή ποιότητα ζωής των πολιτών, αδιάφορο παντελώς. Τον κ. Δήμαρχο της πόλης.
Αξίζει η έξης παρατήρηση σχετικά με τις Τράπεζες: περί κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων για την περιβόητη αναδιάρθρωση των τραπεζών χορηγήθηκαν . Θα την πληρώσουμε εμείς , έτσι λέει το μνημόνιο συνεργασίας που δεν το διάβασαν αλλά το υπέγραψαν. Σημειωτέων, εντάχθηκε στο Αγγλικό Δίκαιο ,τόσο πατριώτες , μάλλον ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ.
Για την ιστορία «το πουλόβερ» άρχισε να ξηλώνεται από εκείνη την περιβόητη Κυβέρνηση ευθύνης του κ. Παπαδήμου και με τοπική εκπροσώπηση! Βέβαια πάρα πολύ πριν το σύστημα είχε προετοιμάσει το εδάφους. Εκείνο το «Ανήκουμε εις την Δύσιν» , «Η εγώ ή τα τανκς» , αργότερα το «Για μια Ελλάδα νέα», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» προσφάτως «Η ελπίδα Έρχεται», «Πρώτη φορά αριστερά» κλπ. Επίσης να μην ξεχνάμε και εκείνη την περιβόητη «εκσυγχρονιστική» περίοδο του κ. Σημίτη
Ως τόσο σαν θιασώτης , ο Δήμαρχος, της ελεύθερης αγοράς ,βέβαια και του πολιτικού του χώρου, ενδεχομένως να μην έχει περιθώρια αντίδρασης. Μια πάρα πολύ καλή δικαιολογία , θα μου πεις, αλλά μάλλον , το διακινδυνεύω ως πολιτική εκτίμηση , του υπαγορεύονται ρόλοι.
Όμως , δεν είδα να γράφεται κάτι για τις πολιτικές επιλογές ,από παλιά και μέχρι τώρα, που συνέβαλαν και συμβάλλουν στο μέγιστο βαθμό της παρακμιακής εξέλιξης του τόπου. Η αντίδραση όμως , επιβάλλεται να έρθει από τον ίδιο τον Δημότη – πολίτη αυτού του τόπου.
Τι είδους παραστάσεις σε επίπεδο θεσμικό έγιναν; Πιο το αγωνιστικό – διεκδικητικό πλαίσιο στο οποίο κινείται η Δημοτική αρχή; Μια «οκνηρή» αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων που στερούν ,στην κυριολεξία ,μια πιθανή ανάπτυξη του Δήμου.
Οι πολιτικές επιλογές, δε , τέτοιες που συμβάλλουν σε μεγάλο βαθμό στην κακή καθημερινότητα του Δήμου. Υπεύθυνη σίγουρα η κεντρική διοίκηση , όχι όμως να συνεπικουρείται από την θεσμική θέση του Δήμαρχου. ( Γλάστρα με τα γλαστράκια) Δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν τους μπήξει και καμιά φωνή, αν μπορεί. Σε επιμέρους θέματα δεν θα μπω για λόγους που αφορούν κατά κύριο λόγο την Δημοτική Αρχή, η ως εξ αντικειμένου ενασχόληση της ,Εξώδικα, καταγγελίες ….κ.λπ. σεισμόπληκτων στο Δαμασι , Αγροτικών συλλόγων για την Αγροτική Οδοποιία, παρεμβάσεις που θα έπρεπε να γίνουν σε καίρια θέματα που απασχολούν το Δήμο, να διατυπώσει μια άποψη, έστω για τα μάτια του κόσμου, για την Αρπαγή της ονομασίας του Τσίπουρου.
Ήρθε και έδεσε το πράγμα και με την ισχυρή χαλαζόπτωση, σαφώς και δεν φταίει, αλλά σε συνεργασία (άγνωστη έννοια) με τους Αγροτικούς Συλλόγους την άσκηση πίεσης για μια γρήγορη , τουλάχιστον, εκτίμηση, πίεση για ενεργοποίηση των υπηρεσιακών παραγόντων του χώρου. Επιτέλους κάποιοι εκεί στο Δήμο να ασχοληθούν σοβαρά.
«Οι καιροί ου Μενετοί» -Θουκυδίδης- κάπου το έχω ξαναγράψει , Οι καιροί δεν περιμένουν
Θα το λέω πάντα , δεν είμαστε άμοιροι των ευθυνών που επιμεριστικά ανήκουν και σε εμάς κυριολεκτικά, κάναμε την επιλογή μας , ας διδαχτούμε από τις επιλογές μας.
Η μεγάλη μου απορία είναι η εξής: Αυτό Προσδοκούσε ο Δημότης του ενιαίου Δήμου Τυρνάβου με την επιλογή του ; Αν όχι , διορθωτική κίνηση να γίνει ,αν ναι , με τις υγείες μας