ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ

Τις πληγείσες περιοχές του Δήμου Κιλελέρ από το χαλάζι και την έντονη βροχόπτωση επισκέφθηκε κλιμάκιο αντιπροσωπειών του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν κοινότητες σε όλο την έκταση του Δήμου.

Το κλιμάκιο από τα Βούναινα έκανε μια πρώτη εκτίμηση που αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν σε αλώνιστα σιτηρά και σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, βιομηχανικής ντομάτας, ελαοκράμβης, αμπελιών, φιστικιών και οπωροφόρων δέντρων.

Το μέγεθος της ζημίας, από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο.  Οι εκτιμητές-γεωπόνοι  του ΕΛΓΑ  δήλωσαν ότι προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι το μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά.

Παράλληλα ανακοινώθηκε από την αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ  ότι οι αγρότες των κοινοτήτων Βουναίνων, Αγ. Αναργύρων, Κραννώνα, Κυπαρίσσου και Μαυροβουνίου των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από το χαλάζι και την έντονη βροχόπτωση στις 08-06-2022 μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Για τις Τοπικές Κοινότητες Διλόφου, Ζαππείου, Μύρων, Ελευθερίου και Νίκης – Αχιλλείου οι αγρότες για το χαλάζι και τη βροχόπτωση στις 09-06-22 μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2022.

Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν, επικεφαλής κλιμακίων, ο Αντιπερειάρχης Πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απ. Μπίλλης, ο γεωπόνος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας Γ. Σαμαράς, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Κιλελέρ Αν. Ρεντζιάς, Κ. Φιλιππούλης, και Αλ. Χονδρονάσιος και ο Πρόεδρος της ΤΚ Βουναίνων Μ. Χατζηλιάδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ