ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Με μία άψογη παρουσία ξεκίνησε την φετινή καλλιτεχνική χρονιά η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων. Προσκαλεσμένη από τον Δήμο Λαρισαίων συμμετείχε στην 3η Εαρινή Συνάντηση Χορωδιών Λάρισας που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων και η Χορωδία «Η Ευεστώ» το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 4 Ιουνίου 2022 στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Στη χορωδιακή συνάντηση πήραν μέρος τα χορωδιακά σύνολα: Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων, Πολυφωνική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας, Χορωδία και Μαντολινάτα Λευκίμμης Κέρκυρας και η Μικτή Χορωδία «Η Ευεστώ» Λάρισας.

Η Φαρσαλινή Δημοτική Χορωδία παρουσίασε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα, από προκλασικά πολυφωνικά κομμάτια ξένων συνθετών (a capella – χωρίς οργανική συνοδεία) και συνθέσεις Ελλήνων μουσουργών κάνοντας ένα μικρό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο και χειροκροτήθηκε θερμά από το φιλόμουσο κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα συναυλιών. Στο πιάνο συνόδευσε η καθηγήτρια μουσικής κ. Έφη Φαρμάκη. Διηύθυνε ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Κατά την απονομή των αναμνηστικών ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εκπαιδευτικών Δράσεων Δήμου Λάρισας κ. Σωτήρης Βούλγαρης συνεχάρη τους χορωδούς για την εντυπωσιακή ερμηνεία τους και επισήμανε τη σπουδαιότητα και τη συνεισφορά της πολυφωνικής μουσικής στον πολιτισμό της χώρας ειδικά μετά τους τόσους μήνες αναγκαστικής διακοπής όλων των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ Δήμου Φαρσάλων κ. Νικόλαος Γκατζόγιας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρόσκληση και την άριστη διοργάνωση. Επίσης προσκάλεσε τη χορωδία της Αντιδημαρχίας να πάρει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της «Γιορτής Χαλβά» τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στα Φάρσαλα. Η όμορφη βραδιά έκλεισε με δεξίωση και γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες στο Φρούριο της πόλης που παρέθεσε ο Δήμος Λαρισαίων.

Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων συνεχίζει τις καλλιτεχνικές της δράσεις με συμμετοχές στα διεθνή χορωδιακά φεστιβάλ του Άργους Ορεστικού και Αιδηψού μέσα στο καλοκαίρι.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ