10.000 ΝΕΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΖΗΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΙ

Με την υπουργό Ν. Κεραμέως συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο υπουργείο Παιδείας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός ενημερώθηκε από την υπουργό Παιδείας για το αίτημα, που υπέβαλε η τελευταία προς τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ζητώντας τον διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση) και στην Ειδική Αγωγή. Ειδικότερα, η κ. Κεραμέως σημείωσε πως, μετά τους διορισμούς 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή, που πραγματοποίησε η κυβέρνηση με το ξεκίνημα της θητείας της, και τους 11.700 διορισμούς, στους οποίους προχώρησε την περασμένη χρονιά, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού, το υπουργείο Παιδείας ζητά 10.000 νέες μόνιμες θέσεις.

Οι Χρήστος Κέλλας και Νίκη Κεραμέως συζήτησαν, στη συνέχεια, για το νομοσχέδιο ανάπτυξης της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, που βρίσκεται σε διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί το προσεχές διάστημα στη Βουλή. Συγκεκριμένα, η υπουργός υπογράμμισε ότι με το εν λόγω νομοθέτημα προάγονται η αναβάθμιση της λειτουργίας των ελληνικών ΑΕΙ, η ενίσχυση της διεπιστημονικότητας των προγραμμάτων σπουδών, η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας (βιομηχανικά διδακτορικά, θεσμοθέτηση πρακτικής άσκησης φοιτητών), η ενδυνάμωση των φοιτητών με ψηφιακές δεξιότητες και οι συνέργειες μεταξύ των πανεπιστημίων για τη διεύρυνση του ακαδημαϊκού έργου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη σύσταση δομών, που θα έχουν ως αρμοδιότητα την καθοδήγηση των φοιτητών στις σπουδές τους, την ψυχολογική υποστήριξη και την εκπαίδευσή τους σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας.

Ο Λαρισαίος βουλευτής, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την υπουργό για την ενημέρωση, σημειώνοντας πως το νομοσχέδιο ανταποκρίνεται στο σχέδιο, που είχαν εκπονήσει ως υπεύθυνοι του Τομέα Παιδείας της ΝΔ, προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα διεθνές ακαδημαϊκό και ερευνητικό κέντρο. Επίσης, τόνισε ότι με το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο θα προαχθεί έμπρακτα η διασύνδεση της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και θα ευνοηθεί η ανάδειξη της καινοτομίας προς όφελος της περιφερειακής ανάπτυξης.

Ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και η υπουργός Παιδείας ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επεξεργασία του νομοθετήματος στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο. Είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες ένα καλό σχολείο και ένα σύγχρονο πανεπιστήμιο, που θα προσφέρουν στα παιδιά μας περισσότερα εφόδια για το μέλλον και θα τους δώσουν περισσότερες ευκαιρίες. Μετά τις απαραίτητες αλλαγές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προχωρά στην αναβάθμιση των ελληνικών πανεπιστημίων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την αντιστροφή του “brain drain” και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας στον κόσμο.

Παράλληλα, τιμούμε την αξία και την προσφορά του Έλληνα εκπαιδευτικού. Κάνουμε πράξη την υπόσχεσή μας για ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου, με χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, που δίνουν νέα ώθηση στις εκπαιδευτικές μονάδες της πατρίδας μας. Χτίζουμε, έτσι, για τις επόμενες γενιές ένα πιο φωτεινό μέλλον με περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές για όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ