ΣΤΙΣ ΧΑΛΑΖΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

Στις περιοχές που τις τελευταίες ημέρες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, από χαλάζι και έντονες βροχοπτώσεις, βρέθηκε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Νίκος Δούκας, με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, τον αντιπεριφερειάρχη αγροτικής Ανάπτυξης κ. Απόστολο Μπίλη, τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Σπύρο Σπυρόπουλο και τον αντιδήμαρχο Φαρσάλων και εντεταλμένο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης κ. Δημήτρη Γούσια.

Μαζί τους ήταν οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγίου Γεωργίου κ. Φώτης Γρίβας, Ευϋδρίου κ. Νίκος Γούσιος, Σταυρού κ. Μιχάλης Στάικος και Βασιλί κ. Γιώργος Μπόγκας, καθώς και ο εκπρόσωπος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας κ. Σωκράτης Αλειφτήρας.

Ο κ. Δούκας πραγματοποίησε αυτοψία στις περιοχές του Σταυρού, του Αγίου Γεωργίου, του Ευϋδρίου και του Βασιλί, ενώ παράλληλα συνομίλησε με αγρότες. Δεσμεύτηκε πως η διαδικασία αποζημίωσης θα γίνει μέσα στον ελάχιστο δυνατό χρόνο και με απόλυτη διαφάνεια και δικαιοσύνη.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου τόνισε στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ την ανάγκη άμεσης επικαιροποίησης του κανονισμού ασφάλισης και μείωσης του γραφειοκρατικού χρόνου για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών, υπενθυμίζοντας πως τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τον «Ιανό», η επαρχία Φαρσάλων βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο των καταστροφών από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη ημέρα των καταστροφών ο Δήμος Φαρσάλων από την πλευρά του έχει κινήσει όλες τις δέουσες διαδικασίες αναγγελίας ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ