«ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΑΞΙΔΙ» ΣΤΟΝ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ

Ο Όμιλος Φίλων Νίκου Καζαντζάκη Λάρισας (Ο.ΦΙ.ΝΙ.ΚΑ.Λ.), η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (Δ.Ε.Φ.Ν.Κ.) και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Νομού Λάρισας (ΠΟ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, διοργανώνουν την προβολή της βραβευμένης, στο πρόσφατο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ταινίας «Το τελευταίο ταξίδι», σε σκηνοθεσία Κυριάκου (Άρη) Χατζηστεφάνου, την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 22:00 στο θερινό κινηματογράφο «Μπαρμπής Βοζαλής» στον Μύλο του Παππά.

Θα προηγηθεί στις 21:30 στον ίδιο χώρο, συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για το έργο «Ταξιδεύοντας: Ιαπωνία» του Νίκου Καζαντζάκη, που αναφέρεται στο πρώτο ταξίδι του Ν.Καζαντζάκη στην Άπω Ανατολή το 1935.

Στο ντοκιμαντέρ “Το τελευταίο ταξίδι” ο Γιάννης Αγγελάκας και η Όλια Λαζαρίδου διαβάζουν όσα κατέγραψε η σύζυγος του Ν. Καζαντζάκη, Ελένη, από το δεύτερο ταξίδι τους το 1957, ενώ εμπλουτίζεται με σύγχρονα πλάνα από τα ίδια μέρη και στιγμιότυπα από anime, video games και ιαπωνικά manga.

Ο σκηνοθέτης, με την έντονη πολιτική ματιά των προηγούμενων ντοκιμαντέρ του (“Deptocracy”,”Catastroica” κ.α.) επιχειρεί σ’ αυτό το τελευταίο, κάτι διαφορετικό: ένα ταξίδι σε άλλη ήπειρο και σε άλλο χρόνο.

Μετά την προβολή της ταινίας (διάρκειας μιας ώρας) θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη (μέσω ζωντανής σύνδεσης από διαδικτυακή πλατφόρμα).
Γενική είσοδος 4 ευρώ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ