ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΠΗΝΕΙΟΥ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Δέλτα του Πηνειού, η Γιορτή Περιβάλλοντος που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στη θέση «Καΐκια» στο Δέλτα του Πηνειού ποταμού στις 10:30 το πρωί και περιλάμβανε: χαιρετισμούς, ομιλία για το περιβάλλον, παραδοσιακά εδέσματα, ενώ – καθώς βοήθησε και ο καιρός – πραγματοποιήθηκε βαρκάδα με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν το σπάνιο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Μια όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Τεμπών στο Δέλτα του Πηνειού και συγκεκριμένα στη θέση «Καΐκια».

Η εκδήλωση αφορούσε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Σκοπός είναι η ανάδειξη της περιοχής και των ομορφιών της καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου κ. Γιώργος Κοκκώνης, καθώς και η φιλόλογος κα Μαρία Πούλιου που ήταν και η κεντρική ομιλήτρια για την ημέρα του περιβάλλοντος .

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Κοκκώνης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον Δήμαρχο Τεμπών για την στήριξη τους στον σύλλογο, τους εθελοντές μέλη του συλλόγου, τον Ερυθρό Σταυρό, τους ναυαγοσώστες της παραλίας, καθώς και το Σύλλογο Γυναικών Μεσαγκάλων που βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς και ομιλία για το Περιβάλλον. Στη συνέχεια ο Σύλλογος Γυναικών Μεσαγκάλων πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα και βάρκες του συλλόγου πραγματοποίησαν βαρκάδα στον Πηνειό και ξενάγηση στην περιοχή για τους επισκέπτες .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι συλλόγων και φορέων της περιοχής».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ