ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ERASMUS+ ΣΤΟ 6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 6ο Γυμνάσιο Λάρισας με τη συνδρομή γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου οργάνωσε την υποδοχή του προγράμματος Erasmus+ “Where do I come from? -Roots and roads to our common History” (κωδικός δράσης 2020-1-DE03-KA229-077549_2) στη χώρα μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε φιλοξενία των ξένων μαθητών/-τριών σε σπίτια  μαθητών/-τριών του σχολείου μας και διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις σχετικές με το θέμα του προγράμματος που είναι η μελέτη και προβολή της ιστορίας και των αρχαιολογικών-ιστορικών μνημείων του τόπου μας.

Το θέμα που επιλέχθηκε για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα στη Λάρισα ήταν “Οι πέτρες που λένε μια ιστορία”. Η έμπνευση για τον τίτλο προέκυψε μετά από την επίσκεψη των εκπαιδευτικών στη Μεγάλη πέτρα του Altentreptow -κατά τη διάρκεια της 1ης συνάντησης των καθηγητών τον Οκτώβριο- και στόχο είχε την παρουσίαση των αρχαιολογικών θησαυρών της χώρας μας και την εμβάθυνση στην ιστορία μας.

Μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί από το Altentreptow της Γερμανίας, το Koszalin της Πολωνίας, το Vigo της Ισπανίας και τη Λάρισα παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου τις εργασίες-παρουσιάσεις των μαθητών/-τριών που αφορούσαν την ιστορία και τα μνημεία του τόπου τους και έλεγξαν τις γνώσεις τους παίζοντας ψηφιακά quiz.

Τη δεύτερη ημέρα της Ευρωπαϊκής εβδομάδας υλοποιήθηκε επίσκεψη στα Μετέωρα (Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου και Ι.Μ. Ρουσάνου) και στο “Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών των Μετεώρων”.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου  πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική περιήγηση των φιλοξενούμενων στην πόλη μας και στα Ιστορικά και Αρχαιολογικά της μνημεία από τους μαθητές/-τριες του σχολείου μας, ενώ πραγματοποιήθηκε παραπλεύρως του Πηνειού προσομοίωση Ολυμπιακών αγώνων με το αγώνισμα της σκυταλοδρομίας, με συντονιστή το γυμναστή του σχολείου κ. Κακαράντζα Γεώργιο. Οι μαθητές/-τριες χωρίστηκαν σε διεθνείς ομάδες και αγωνίστηκαν με έπαθλο ένα στεφάνι ελιάς (κότινο).

Την Πέμπτη, 19 Μαΐου  η ομάδα του προγράμματος Erasmus+  επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, το αρχαιολογικό μουσείο, το κάστρο του Πλαταμώνα και την παραλία του Πλαταμώνα, ενώ την Παρασκευή 20 Μαΐου οι μαθητές/-τριες πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, παρακολούθησαν μαθήματα και δημιούργησαν δουλεύοντας σε ομάδες, ψηφιδωτά με την καθοδήγηση της εικαστικού του σχολείου κ. Γιαλαμά Αναστασίας.

Το συντονισμό του προγράμματος έχει ο διευθυντής του σχολείου κ. Παπαμαργαρίτης Βασίλειος σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Γάλλου Ζωή.

Δείτε στους χάρτες Google τα συνεργαζόμενα σχολεία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ