Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά

Ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας από τους πλουσιότερους πολιτικούς, σύμφωνα με αυτά που έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του, χώρια τα αδήλωτα. Είναι ιδιοκτήτης δεκάδων μεγάρων, κληρονόμος αμύθητης αρχαιολογικής περιουσίας. Δηλώνει, όμως, παράλληλα αγρότης, ελαιοπαραγωγός, διεκδικώντας ενισχύσεις και αποζημιώσεις από το ελληνικό κράτος. Θα μπορούσε άνετα να δηλώσει και τσιφλικάς, γιατί τσιφλίκι του θεωρεί όλη την Ελλάδα.

Πάντως οι αγρότες μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, έχοντας συνάδελφο τον πρωθυπουργό είναι σίγουρο ότι όλα τους τα αιτήματα θα ικανοποιούνται, από συναδελφική αλληλεγγύη, αλλά και για να «τσεπώσει» ο πρωθυπουργός καμία αποζημιωσούλα ακόμη από τον ΕΛΓΑ.

Το μόνο που δεν δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης στην φορολογική του δήλωση είναι το «κακοπληρωτής δανείων». Το χρέος της ΝΔ έχει αυξηθεί από τότε που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, από 214 εκατ. ευρώ (όπως ο ίδιος είχε πει στην παρουσίαση του προγράμματος «βάζουμε τάξη στο σπίτι μας») σε 391,6 εκατ. ευρώ σήμερα μαζί με τα χρέη σε προμηθευτές (σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2021 που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια). Βεβαίως, για το προσωπικό του δάνειο, του «Κήρυκα Χανίων», έχει φροντίσει να κάνει την πιο ευνοϊκή ρύθμιση.

Την ίδια ώρα, οι εισπρακτικές εταιρείες βασανίζουν ασταμάτητα με καθημερινά τηλεφωνήματα χιλιάδες δανειολήπτες, που αδυνατούν πραγματικά να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, κινδυνεύοντας να τους πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια τους.

Ο «φραγκοφονιάς» πρωθυπουργός μας, όμως, καμαρώνει αυτάρεσκα -με την βοήθεια χρυσοπληρωμένων ΜΜΕ- για τα κατορθώματα του, ως ο καλύτερος πρωθυπουργός που πέρασε ποτέ από την χώρα.

Ο πρωθυπουργός που έκανε αίτηση για να πάρει 2000-3000 ευρώ για επιδότηση καλλιέργειας. Φυσικά δεν είναι παράνομος. Όπως δεν ήταν παράνομος όταν έκανε και άλλη αίτηση για να αποζημιωθεί από το ελληνικό κράτος, με περίπου 1500 ευρώ, ως πλημμυροπαθής. Φυσικά δεν θα σωζόταν η Ελλάδα αν δεν έκανε την αίτηση. Όμως, ούτε ο ίδιος θα σωζόταν με 2000 ευρώ παραπάνω στο εισόδημά του, το οποίο τον κατατάσσει ανάμεσα στους πιο εύπορους Έλληνες.

Θα σωζόταν, όμως, η αξιοπρέπειά του. Κρίμα, γιατί κατάγεται από την Κρήτη, όπου την λέξη «φιλότιμο» την έχουν για ιερή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ