Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΩΡΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Παρέμβαση για τις πρωτοφανείς τουρκικές προκλήσεις που κορυφώνονται το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δημιουργώντας μεγάλα ερωτήματα και προκαλώντας διάφορες εκτιμήσεις για την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων, πραγματοποίησε η Γραμμ της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ –Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, επισημαίνοντας τα εξής :

«Η κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας, που ξεπέρασε μάλιστα κάθε προηγούμενη διπλωματική απρέπεια, προβληματίζει έντονα τη διεθνή διπλωματία, καθώς φανερώνει καθημερινά πια, τον οθωμανικό αναθεωρητισμό, που δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο.

Η επιθετικότητα και ο παραλογισμός του Τούρκου ηγέτη Ερντογάν, που εκφράζεται με πολλαπλούς τρόπους και σε πολλά επίπεδα, δεν δείχνει να έχει τέλος, καθώς το εσωτερικό μέτωπο αμφισβήτησής του είναι πλέον μεγάλο και η σταθερή επικοινωνιακή του επιλογή είναι να προσανατολίσει τους πολίτες της γειτονικής χώρας, στο πεδίο μιας εθνικής τεχνητής έντασης, που ο ίδιος δημιουργεί.

Παραβιάζει κατάφορα το διεθνές δίκαιο, διακινώντας «χάρτες» με διεκδικήσεις νησιών που θέτει σε αμφισβήτηση ζητώντας την αποστρατικοποίησή τους, ενώ δεν φείδεται λεονταρισμών, προκαλώντας επί του πραγματικού πεδίου και μάλιστα επικαλούμενος ..μνήμες των προγόνων μας και των παθημάτων τους.

Η παντελής έλλειψη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η φίμωση και η φυλάκιση όποιου διαφωνεί μαζί του, η επίκληση της τρομοκρατίας σε κάθε κριτική που του ασκείται, είναι τα χαρακτηριστικά της εξουσίας Ερντογάν, όπως αυτή ήδη περιγράφεται από εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Περαιτέρω, η ασέβεια σε μνημεία, σε σύμβολα πολιτισμού και ιστορίας και η βεβήλωσή τους , ως επίδειξη ισχύος, καταδεικνύει πρωτοφανή βαρβαρότητα, γυρίζοντάς μας αιώνες πίσω, σε περιόδους μίσους και σκοταδισμού

Είναι η ώρα τώρα, η Τουρκία να λάβει το ισχυρό μήνυμα, ότι η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα, δεν ανέχονται την εξακολουθητική και διαρκώς εντεινόμενη παραβατική δράση ενός κράτους-ταραξία, που δημιουργεί προβλήματα και ψάχνει διεξόδους στα μεγάλα εσωτερικά προβλήματά του.

Το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής, έχει επίσημα τοποθετηθεί στο ζήτημα, με ξεκάθαρη θέση : το εθνικό μας αίτημα , δεν μπορεί να είναι κανένα άλλο παρά το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, από όλες τις χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Η καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας, δεν αρκεί πλέον να είναι ρηματική, καθώς τα πράγματα έχουν προχωρήσει ανησυχητικά»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ