Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Δήλωση του Βασίλη Κόκκαλη για την υπουργική απόφαση για την επιστροφή χρημάτων στο ρεύμα

Βρισκόμαστε στην κορύφωση της αύξησης της τιμής ενέργειας του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων κίνησης, που ξεπερνά πλέον τα 2,50 ευρώ ανά λίτρο. Οι καθημερινές ανάγκες των πολιτών σε ρεύμα και οι μετακινήσεις έχουν καταστεί είδος πολυτελείας και είδος για ολίγους και ισχυρούς.

Ενώ θα έπρεπε η Κυβέρνηση να βρίσκεται απολογούμενη που επί ημερών της τα πλέον βασικά κοινωνικά αγαθά, έχουν μεταβληθεί σε πολυτελείς παροχές, εντούτοις, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, και ανάλγητα και αδιάντροπα, δίχως ίχνος συναίσθησης ευθύνης, εμπαίζει μια ολόκληρη κοινωνία.

Εξέδωσε υπουργική απόφαση και θέτει σε λειτουργία την πλατφόρμα στο gov.gr για το Power Pass, δηλαδή για το επίδομα ρεύματος έως 600 ευρώ, πλην όμως, η επιστροφή ρεύματος θα γίνει στους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, με αποτέλεσμα, εάν η ημερομηνία έκδοσης λογαριασμού, είναι μετά την 1η Ιουνίου 2022, αποστερεί το δικαίωμα υποβολής της σχετικής διαδικτυακής αίτησης, ακόμη κι όταν αφορά την χρονική περίοδο κατανάλωσης από 31-1-2022 έως 31-5-2022.

Ευχόμαστε να πρόκειται για λάθος το οποίο η Κυβέρνηση θα σπεύσει να διορθώσει.

Πιστεύουμε όμως, και κυρίως η κοινωνία πιστεύει ακράδαντα, ότι ο εμπαιγμός της κυβέρνησης προς τους ευάλωτους είναι συνειδητή επιλογή, εξάλλου τέτοιου είδους πολιτικές δεν αφορούν στο εκλογικό ακροατήριο του Κυβερνώντος Κόμματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ