ΆΜΕΣΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΑΥΞΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ – ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ

Τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα επισκέφθηκε ο Χρ. Κέλλας

Στην αναγκαιότητα καταβολής δίκαιων και άμεσων αποζημιώσεων στους πληγέντες από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα παραγωγούς του νομού, καθώς και της ενίσχυσης με προσωπικό του τοπικού Υποκαταστήματος, αλλά και της παροχής οικονομικών κινήτρων, με αύξηση των οδοιπορικών για το υφιστάμενο προσωπικό, αναφέρθηκε, κατά την επίσκεψή του στον ΕΛΓΑ Λάρισας, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής ν. Λάρισας Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο του περιφερειακού Υποκαταστήματος Σπύρο Σπυρόπουλο και τον Τμηματάρχη Κώστα Καραμπάτσα, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των εκτιμήσεων για τις πρόσφατες καταστροφές, που προκάλεσε στις αγροτικές καλλιέργειες του νόμου η χαλαζόπτωση και η βροχόπτωση, αλλά και για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των αποζημιώσεων του 2021.

Όπως έγινε γνωστό, τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις ζημιές του ΄21 – τη σχετική διαβεβαίωση είχε λάβει προ ημερών ο κ. Κέλλας από τον πρόεδρο κ. Λυκουρέντζο – ενώ αναφορικά με τις πρόσφατες, ο κ. Σπυρόπουλος διαβεβαίωσε τον βουλευτή ότι οι εκτιμήσεις προχωρούν, με προτεραιότητα τα προϊόντα που βρίσκονταν στο στάδιο του αλωνισμού, όπως κριθάρια, σιτάρια, τριφύλλια, κ.α.

Ενίσχυση προσωπικού και επιπλέον οδοιπορικά

Ο Χρήστος Κέλλας, στη συνέχεια, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα στελέχωσης με προσωπικό του Οργανισμού, χαιρέτισε τη σημερινή απόφαση του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου, για ενίσχυση με εποχικό προσωπικό του τοπικού Υποκαταστήματος με 20 γεωπόνους, όπως και τη δέσμευσή του για αύξηση του Οργανισμού, αν παραστεί ανάγκη.

Αναφορικά με το υφιστάμενο προσωπικό και με αφορμή την αποδυνάμωση του Οργανισμού από γεωπόνους, συνεπεία της κινητικότητας και συνταξιοδοτήσεων, ο κ. Κέλλας  χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα των γεωπόνων – εκτιμητών να αυξηθεί η χιλιομετρική αποζημίωση (οδοιπορικά) που λαμβάνουν και ως κίνητρο για την παραμονή στον Οργανισμό έμπειρων στελεχών.

Στο περιθώριο της συνάντησης Κέλλα με τα στελέχη του τοπικού Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ, συζητήθηκε και η διαδικασία καταβολής αποζημιώσεων μέσω ad hoc προγράμματος για τα βιομηχανικά αχλάδια της επαρχίας Τυρνάβου, τα οποία επλήγησαν πέρυσι από παγετό, ενώ βρισκόταν στο προανθικό στάδιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ