Η ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τη δική του απάντηση στην πρόθεση της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου να ψηφιστεί από το δημτικό συμβούλιο συγκεκριμένο ψήφισμα καταδίκης της επίθεσης σε βάρος υπαλλήλου του δήμου, έδωσε σήμερα ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλης, ο οποίος φέρνει ως πρόταση ψηφίσματος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ψήφισμα που εξέδωσαν τα δύο σωματεία των μηχανικών δημοσίων υπαλλήλων που πέραν της καταδίκης της επίθεσης καυτηριάζουν και τη στάση του δημάρχου.

Στο κείμενό του ο κ. Ροντούλης αναφέρει:

“Καταθέτουμε την παραπάνω πρόταση Ψηφίσματος, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφισθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.
Επισημαίνουμε ότι η πρότασή μας αποτελεί αντιγραφή του Ψηφίσματος που εκδόθηκε από τον  Σύλλογο Μηχανικών Τ.Ε. Δημοσίων Υπαλλήλων Λάρισας- Μαγνησίας και την  Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών  , δηλαδή των κατεξοχήν αρμοδίων συνδικαλιστικών Οργάνων.

“Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, στον υπάλληλο του Δήμου Τυρνάβου, που δέχτηκε επίθεση από πολίτη την Πέμπτη 09-06-2022 μέσα στο δημαρχείο εν ώρα υπηρεσίας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Δήμαρχος αντί να προσπαθήσει να πληροφορήσει τον πολίτη για το φόρτο εργασίας και να του κάνει σαφές ότι ο υπάλληλος λειτουργεί σύμφωνα με τη νομοθεσία και τις διοικητικές διαδικασίες του Δήμου που εκπροσωπεί, τον παρότρυνε να υποβάλει μήνυση σε βάρος του υπαλλήλου.

Σε μια εποχή που ο Δήμος Τυρνάβου είναι υποστελεχωμένος, οι υπηρεσίες έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας και οι υπάλληλοι υπερβαίνουν εαυτούς για να φέρουν εις πέρας το έργο τους, μόνο καταδικαστέες είναι πρακτικές όπως αυτή του συγκεκριμένου πολίτη”.

Καλούμε το Δήμαρχο να καταδικάσει το γεγονός, να αναλάβει το κόστος της νομικής υποστήριξης και έμπρακτα να αποδείξει ότι οι υπάλληλοι του Δήμου δε θυσιάζονται στο βωμό των ισορροπιών με πολίτες – ψηφοφόρους”.

Παρακαλούμε η Πρόταση Ψηφίσματος να διανεμηθεί σε όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ