ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κιλελέρ

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Νίκαιας πριν λίγες μέρες από τις πλημύρες, μπαίνοντας νερά σε αρκετά σπίτια και προκαλώντας ζημιές πάλι από μια έντονη βροχόπτωση της εποχής. Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από μερικά χρόνια στην αρχή της θητείας της δημοτικής αρχής Νασιακόπουλου και στο τέλος της προηγούμενης.
Τι έγινε από τότε μέχρι σήμερα, αυτά τα 8 χρόνια;

Έργα έγιναν και θα γίνουν όχι όμως τέτοια που να καλύπτουν τις σημερινές σύγχρονες ανάγκες των δημοτών και να τους εξασφαλίζουν από την απότομη αλλαγή των κλιματικών συνθηκών. Η κρατική χρηματοδότηση είναι ανεπαρκέστατη και πάντα γίνεται με δημοσιονομικά κριτήρια όπως επικαλείται ο δήμαρχος. Τα δημοτικά τέλη, οι δημοτικές υπηρεσίες ύδρευσης, αποχέτευσης, καθαριότητας είναι αγαθά πανάκριβα και αβάσταχτα για τους πολίτες, με διπλή φορολόγηση από το κράτος.

Οι προϋπολογισμοί του Δήμου που ψηφίζουν όλες οι παρατάξεις, πλην «Λαϊκής Συσπείρωσης», είναι ισοσκελισμένοι και εναρμονισμένοι με τον κεντρικό προϋπολογισμό του κράτους. Εκεί προφανώς οι προτεραιότητες είναι άλλες, πιστές στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετούν κόμματα και δημοτικές αρχές.
Από την άλλη οι συνδημότες μας αγρότες είδαν το έργο να επαναλαμβάνεται για άλλη μια χρονιά – τέτοια εποχή με τις αντίξοες καιρικές συνθήκες δηλαδή, να χάνονται οι κόποι τους. Μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τον δυνατό αέρα προβλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε αρκετά στρέμματα στις καλλιέργειές τους. Το αρνητικό αποτέλεσμα ότι πολλοί αγρότες θα μείνουν χωρίς παραγωγή, χωρίς εισόδημα οι οικογένειες τους, φανερώνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα.

• Πληρώνουν ακριβά τον ΕΛΓΑ χωρίς να αποζημιωθεί το σύνολο των καταστροφών.

• Η πολιτική των κυβερνήσεων αφήνει αθωράκιστες τις καλλιέργειες και απροστάτευτους τους παραγωγούς

• Παρά την εξέλιξη της επιστήμης με σύγχρονες τεχνικές, δεν υλοποιούνται έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής από φυσικούς κινδύνους, γιατί έχει κόστος για το κράτος και δεν αποδίδει κέρδος στο κεφάλαιο

• Η κυβέρνηση εναποθέτει τα πάντα στην ατομική ευθύνη των αγροτοπαραγωγών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Κιλελέρ με τις παρεμβάσεις και τις προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, με την συμμετοχή στους καθημερινούς – λαϊκούς αγώνες, είναι δίπλα στους βιοπαλαιστές αγρότες, στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα. Απαραίτητη ανάγκη αποτελεί το δυνάμωμα των αγροτικών συλλόγων ώστε σταθερά και αποφασιστικά να διεκδικούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές της γης.

Αυτός είναι ο μόνος δρόμος να ικανοποιηθούν οι πραγματικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων συνολικά και στον δήμο μας καταδικάζοντας τις πολιτικές κομμάτων και δημοτικών αρχών που στήριξαν όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από τον τόπο μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ