1.250 ΜΑΘΗΤΕΣ Γ’ ΤΑΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Δείτε τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια α/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας

Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της και παρ’όλες τις δυσκολίες, πραγματοποιήθηκαν και οι τρεις κύκλοι του μαθήματος της κολύμβησης, για τους μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του Δημοτικού με επιτυχία.

Το μάθημα της κολύμβησης λαμβάνει κάθε χρόνο και περισσότερο την αποδοχή των παιδιών, καθώς φέτος πραγματοποιείται για έκτη χρονιά με τη συμμετοχή 1.250 μαθητών.

Η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κυρία Αικατερίνη Καραγιώργου, τίμησε με την παρουσία της το τελευταίο << ανοιχτό >> μάθημα. Εξήρε στους/στις μαθητές/τριες τη σπουδαιότητα της κολύμβησης επιβραβεύοντας τους με αναμνηστικά διπλώματα. Επίσης οι γονείς των μαθητών είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν την πρόοδο των παιδιών τους και την προσαρμογή τους στο υγρό στοιχείο.

Η κολύμβηση είναι ένα από τα αντικείμενα του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, όπως αναφέρεται στο Διαθεματικό Ενιαίο Πλαίσιο Προγραμμάτων Σπουδών και το

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής για τη Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Υ.Α. 21072β/Γ2, ΦΕΚ 304/τΒ/13.3.2003).

Σκοπός της διδασκαλίας του αντικειμένου της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι η απόκτηση κολυμβητικής παιδείας, στοχεύοντας στην εξοικείωση των παιδιών με το υδάτινο στοιχείο. Η απόκτηση βιωματικής γνώσης των βασικών κανόνων ασφαλείας και υγιεινής, η ανάπτυξη της συνεργασίας και της κοινωνικότητας των μαθητών/τριών, αποτελούν παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους.

Για την οργάνωση και υλοποίηση του μαθήματος, αρμόδιοι είναι ο Υπεύθυνος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Α/θμιαςΕκπ/σης κ. Γεωργίου Φώτης και ο Συντονιστής Κολύμβησης κ. Καπετανόπουλος Χαράλαμπος. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής που διεκπεραίωσαν το μάθημα ήταν οι: Αγγελίδου Σταματία, Αναγνώσου Ηλίας,Δανίκα Ασπασία, ΗλιούδηςΙωάννης, Κύρκου Αγλαΐα, Κύρκος Κων/νος,Τσιάρας Σπύρος, Τσιούρβα Μαρία.

Για την υλοποίηση του προγράμματος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

–την Περιφέρεια Θεσσαλίας, που ανέλαβε το κόστος για την εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών προς και από το κολυμβητήριο.

–Τα Αστικά ΚΤΕΛ Λάρισας, που ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν άψογα τις μετακινήσεις των μαθητών.

– τον Δήμο Λαρισαίων και το ΕΑΚ Λάρισας, που παρεχώρησαν τα δυο κολυμβητήρια για τις ανάγκες του μαθήματος.

Από τους υπεύθυνους τηρήθηκαν σχολαστικά όλα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού covid-19, καθώς και τα προβλεπόμενα μέτρα της Γ.Γ.Α. για την χρήση των κολυμβητηρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ