ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΗΡΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ «ΧΘΕΣ»!

Δήλωση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Βασίλη Κόκκαλη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καθαρός αέρας, καθαρό νερό, καθαρό έδαφος: Τρία αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα του ανθρώπου, τα οποία οφείλουμε όλοι μας – και ιδίως η πολιτεία – να τα αντιμετωπίζει ως δικαιώματα και όχι ως εμπόρευμα.

Το φαινόμενο της ερημοποίησης δυστυχώς είναι εδώ και ήδη αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες της ανορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων από πλευράς ανθρώπου. Η Θεσσαλία εδώ και χρόνια αντιμετωπίζει τα πρώτα σημάδια, με χαρακτηριστικό το παράδειγμα του «Ιανού».

Η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει τρία χρόνια τη σύνταξη του Εθνικού Σχεδίου για την καταπολέμηση του φαινομένου της ερημοποίησης, ένα σχέδιο το οποίο με τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας και με την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας, θα αποτελέσει το ανάχωμα στην ερημοποίηση.

Προ ενός χρόνου, κατά τη διαδικασία των επίκαιρων ερωτήσεων, ζήτησα η πιλοτική εφαρμογή του εθνικού σχεδίου να ξεκινήσει από τη Θεσσαλία. Δυστυχώς δεν είμαστε στο παρά πέντε του κινδύνου, αλλά πολύ μακριά από το όριο συναγερμού. Απαιτούνται πρωτοβουλίες χθες!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ