ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα

Ολοκληρώθηκε σήμερα στον Αμπελώνα το 1ο εορταστικό 4ήμερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας για το καλοκαίρι που ξεκίνησε την Πέμπτη 16 Ιουνίου από τα Δελέρια με το σύνθημα της φετινής χρονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη που είναι: “Η προσφορά αίματος είναι μία πράξη αλληλεγγύης – Με τη συμμετοχή σου σώσε ζωές”.

Αυτό ακριβώς το σύνθημα, ήταν το μήνυμα που οι εθελοντές Αιμοδότες έκαναν πράξη.

Με την συγκινητική τους προσέλευση και την Ευγενική Αιμοπροσφορά τους ενενήντα επτά (97) αιμοδότες, για να αιμοδοτήσουν τελικά ογδόντα δύο απ’ αυτούς, μετέτρεψαν το Αιμοδοτικό 4ήμερο σε μια περιοδεία Προσφοράς Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης!!!

Με το πολύτιμο και ζωογόνο αίμα τους, δεν έκαναν απλά μια Πράξη Ανθρωπιάς, αλλά έδωσαν Ελπίδα και Ζωή στους πάσχοντες Συνανθρώπους μας, στέλνοντας παντού το μήνυμα, ότι παρά τις όποιες δυσκολίες της κοινωνίας, “εμείς είμαστε εδώ και δεν επιτρέπουμε να χαθεί καμία Ανθρώπινη ζωή από έλλειψη αίματος”

Αξίζει, βέβαια να σημειωθεί ότι, από τους προσερχόμενους αιμοδότες, έξι (6) εθελοντές, προσήλθαν και αιμοδότησαν για 1η φορά για τον Σύλλογο “ΕΛΠΙΔΑ”

Τους αιμοδότες-τριες αυτούς, που πρόσφεραν το αίμα τους σε αυτό το 1ο εορταστικό 4ήμςρο αιμοδοσία της «ΕΛΠΙΔΑΣ» για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών αυτούς τους Καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και όλους τους άλλους που εθελοντικά προσέρχονται για να προσφέρουν αίμα σε όλες τις άλλες αιμοδοσίες του Συλλόγου που πραγματοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου τους ευχαριστούν θερμά και τους συγχαίρουν από καρδιάς για την προσφορά τους, προβάλλουν την πράξη τους, ως παράδειγμα προς μίμηση και για άλλους κατοίκους του Αμπελώνα και της περιοχής και τους εύχονται ολόψυχα: Καλό Καλοκαίρι με Υγεία και συνεχή διάθεση για προσφορά!

Επίσης, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ εκφράζουν τις πολύ Θερμές ευχαριστίες και στο προσωπικό του Κέντρου Αιμοδοσίας του ΓΝ Λάρισας, στους εξαίρετους Γιατρούς κ.κ. Σταμπουλνζή Ναούμ (Μάκη), Τζορτζάτο Αναστάσιο, Διαμαντή Έλενα και Ευτέρπη Μόκα, τις πέντε ακούραστες και ιδιαίτερα ευσυνείδητες Νοσηλεύτριες, καθώς και στις τρεις Ερυθροσταυρίττισες του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού, που με την μεγάλη τους εμπειρία και την Ευγενική τους διάθεση, συνέβαλαν σημαντικά στην επιτυχή έκβαση της αιμοδοσίας στον Αμπελώνα.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουν ακόμα στον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου κ. Γιάννη Αντωνόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε τον γνωστό χώρο του Περιφερειακού Ιατρείου στον Αμπελώνα στο οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια της και αιμοδοτήσε, καθότι είναι τακτικός αιμοδότης- μέλος του Συλλόγου και τις κ.κ. Βάνα Τσαπραλή, Δημοτικό Σύμβουλο και Μαρία Κουτούκα-Νασιούλα, Τοπικό Σύμβουλο Αμπελώνα, που για ακόμα μία φορά οι δύο κυρίες αιμοδοτήσαν επίσης, ως τακτικά μέλη της “ΕΛΠΙΔΑΣ” στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Συλλόγου!

Τον χώρο της Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα επισκέφθηκε και ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου κ.Απόστολος Παπαϊωάννου που συνομιλησε με τα μέλη του Δ.Σ. και ευχαρίστησε τους Γιατρούς και τις Νοσηλεύτριες για το έργο που προσφέρουν και βέβαια τους παριστάμενους εθελοντές για την Αιμοπροσφορά τους!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τον χώρο της Αιμοδοσίας στον Αμπελώνα, επισκέφθηκαν ακόμα ο Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Συμπολιτεία” του Δήμου μας κ. Χρήστος Τσιόπας, συνοδευόμενος από την Δημοτική Σύμβουλο κα Σουρλαντζή Χαρίκλεια (Ρούλα), οι οποίοι συγχάρηκαν τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου “Η ΕΛΠΙΔΑ” για το έργο που επιτελούν, καθώς και τους παρόντες αιμοδότες για την προσφορά τους.

Τέλος, όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος Γιάννης, πρόεδρος του Συλλόγου, το επόμενο ραντεβού μας θα είναι πάλι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022, όπου εκεί μαζί με την 98η αιμοδοσία του Συλλόγου θα πραγματοποιηθεί και η 20η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών και θα τιμηθεί η μνήμη του Αείμνηστου Γιατρού Αντώνη Γανοχωρίτη, που για λόγους υγείας μέλους της οικογένειας, αναβλήθηκε για τότε η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του αείμνηστου Γιατρού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ