Η ΆΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Το Σάββατο 18/06/2022, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Άννα Βαγενά παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της 41ης Γιορτής Κερασιού, στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αγιάς και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με μεγάλη χαρά συμμετέχω σήμερα μαζί σας σε αυτή τη γιορτή, στο πανέμορφο χωριό μας, το Μεταξοχώρι. Θυμάμαι πάντα με συγκίνηση την 1η Γιορτή Κερασιού που διοργανώσαμε εδώ πριν από 41 χρόνια. Είχε τραγουδήσει ο άνδρας μου, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, στην πλατεία του χωριού με ένα πιάνο που είχαμε κουβαλήσει από κάποιο σπίτι.

Ακόμα, κάθε φορά που βλέπω την πανέμορφη αφίσα της γιορτής, την κοπέλα με τα κερασάκια, που είχε φιλοτεχνήσει ο σπουδαίος Μέντης Μποσταντζόγλου, που είχε και αυτός σπίτι στο Μεταξοχώρι, θυμάμαι αυτόν και τη γυναίκα του τη Μαρία και τον γιο του τον Κώστα, που όλοι τους, δυστυχώς, έχουν φύγει από τη ζωή. Όλοι τους αγαπημένοι φίλοι που λάτρευαν τον τόπο μας.

Με την ευκαιρία της γιορτής, θέλω να απευθυνθώ στους αγρότες και να τους πω ότι, σεβόμαστε και καταλαβαίνουμε απόλυτα τους κόπους και τον αγώνα που κάνουν για να παράγουν τα προϊόντα τους. Το να στηρίξει η πολιτεία τους αγρότες είναι «εθνικό καθήκον», όπως είπε στην ομιλία του και ο Δήμαρχος της Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας.

Σήμερα οι αγρότες δοκιμάζονται όσο ποτέ, με την τεράστια αύξηση του κόστους ενέργειας, που έχει σαν αποτέλεσμα τη δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, δεν μπορεί να παρακολουθεί ως παρατηρητής αυτή την ανεξέλεγκτη άνοδο του κόστους παραγωγής. Αν δεν πάρει άμεσα δραστικά μέτρα, οι αγρότες δεν θα μπορούν να καλλιεργήσουν τη γη και οι κτηνοτρόφοι να εκθρέψουν τα κοπάδια τους, με συνέπεια την επισιτιστική κρίση.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ