ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΕΕΕ ΚΑΙ GEA

Από το Επιμελητήριο Λάρισας ανακοινώνεται ότι  υπεγράφη συμφωνία μεταξύ KEΕΕ και GEA για τα συγγενικά δικαιώματα μουσικών, τραγουδιστών και παραγωγών, την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στα Γραφεία της ΚΕΕΕ, παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συμφωνία αυτή προέκυψε μετά από πολυετείς και επίπονες διαπραγματεύσεις. Καταδεικνύοντας απόλυτη κοινωνική ευθύνη απέναντι στις επιχειρήσεις μας, τους δικαιούχους μας, το Κράτος και την κοινωνία, μετά από μία δεκαετή μνημονιακή δύσκολη περίοδο, δύο χρόνια πανδημίας και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συναποφασίσαμε, σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοεκτίμησης να γυρίσουμε σελίδα στα προβλήματα και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα. Συνεργαζόμενοι. ενωμένοι και αλληλέγγυοι, θα αδειάσουμε τις αίθουσες των δικαστηρίων, θα απαλλαγούμε από το οικονομικό κόστος, την ανούσια αντιπαράθεση και τα τεράστια προβλήματα.

Τη συμφωνία υπέγραψαν από πλευράς ΚΕΕΕ, ο πρόεδρός της κ. Ιωάννης Μασούτης, και από τη GEA ο πρόεδρός της, κ. Μανώλης Φάμελλος, ενώ τη συνυπέγραψαν ο συντονιστής της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της ΚΕΕΕ, κ. Στέλιος Μωραΐτης, και η αντιπρόεδρος της GEA, κ. Μαργαρίτα Μάτσα. Παρόντες ήταν επίσης πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. από τα Επιμελητήρια Θεσσαλονίκης, Εύβοιας. Καρδίτσας. Πειραιώς. Αχαΐας. Μεσσηνίας, Ρεθύμνου, Καβάλας και Λάρισας.

Σημειώνεται. ότι παράλληλα με τη συμφωνία, θα υπάρχει και ενεργοποίηση δράσεων προβολής και διαφήμισης με σκοπό την ολική επαναφορά των επιχειρήσεων στη νέα κανονικότητα.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητήριου υπάρχει επισυναπτόμενο το συμφωνητικό της ΚΕΕΕ με GEA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ