ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας με το θερμόμετρο να ανεβαίνει έως τους 40 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ειδικά στη Θεσσαλία.
Κατακόρυφη άνοδο των θερμοκρασιών αναμένουμε τις επόμενες ημέρες. Το κύμα ζέστης θα διαρκέσει αρκετές ημέρες σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων και θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σε «κλειστές» περιοχές του ηπειρωτικού κορμού πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια θερμή άερια μάζα που ταλαιπωρεί εδώ και μέρες την Ισπανία και τη Γαλλία και φτάνει από αύριο στην χώρα μας.

Τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι η Θεσσαλία θα είναι η πρώτη περιοχή που θα δοκιμαστεί την Τρίτη από θερμοκρασίες 37 και 38 βαθμών Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά οι θερμοκρασίες θα κινηθούν τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 35 με 37 και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 39 και στη Θεσσαλία τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Και την Παρασκευή η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Η ζέστη, η ξηρασία που θα επικρατήσει αλλά και οι ισχυροί άνεμοι που θα πνέουν αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ