5ο – 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ: ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Η καλοκαιρινή γιορτή των 5ου και 7ου Νηπιαγωγείων Τυρνάβου  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου, με τίτλο: «Αναμνήσεις και Εικόνες από τον Τύρναβο».

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning «An album of my Homeland» -το άλμπουμ του τόπου μας- παρουσιάστηκε ένα μικρό δείγμα της δουλειάς που έγινε στα νηπιαγωγεία μας.

Σκοπός του έργου ήταν να ενθαρρύνει τους μαθητές να ερευνήσουν την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά της πόλης στην οποία ζουν και το ευρύτερο περιβάλλον τους – «ιδιαίτερη πατρίδα». Η πατρίδα είναι πιο αγαπητή και την φέρουμε στην καρδιά μας, αν γνωρίζουμε περισσότερα γι’ αυτήν. Γι’ αυτό στόχος μας ήταν να εξερευνήσουμε το παρελθόν της πόλης μας μέσα από διάφορες δραστηριότητες, να αναδείξουμε τις ομορφιές της , στο παρόν και να δείξουμε τι είδους πατρίδα αγαπάμε.

Οι μικροί μας πρωταγωνιστές με την συμμετοχή και παιδιών των Γ’ και Δ’ τάξεων του συστεγαζόμενου, 4ου Δημοτικού Σχολείου, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους και μέσα από τη δική τους ματιά.

Πρόσφεραν στο κοινό θύμησες απ’ τα παλιά και τα καινούρια!

Κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα ότι:

«Ο καθένας μας πρέπει να λατρεύει τον τόπο όπου γεννήθηκε και πέρασε τα παιδικά του χρόνια».

Ακολούθησε πλούσιος μπουφές από τοπικά προϊόντα και εδέσματα που τα έφτιαξαν μανούλες των νηπιαγωγείων μας, καθώς και μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Τύρναβο.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν να συντελεστεί αυτή η παράσταση και ευχόμαστε από καρδιάς

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ