ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ… ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 620.000 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Χρήστος Τσιόπας, δημοτικός σύμβουλος της ΣΥΝ Πολιτείας δήμου Τυρνάβου

Ο Δήμαρχος ως εκπρόσωπος του Δήμου συνάπτει δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, για το ποσό των 620.000 ευρώ με σκοπό να γίνουν μελέτες έργων.

Θα περίμενε κανείς, με τα αυτά τα χρήματα, ο Δήμαρχος να προχωρήσει σε προκήρυξη διαγωνισμών μέσω των οποίων, μελετητές θα αναλάμβαναν την εκπόνηση των μελετών.

Ο Δήμαρχος όμως επέλεξε άλλο δρόμο. Πριν από έναν χρόνο βρήκε έναν μεσάζοντα. Ο μεσάζοντας είναι ο αναπτυξιακός οργανισμός του Δήμου Φυλής με τον οποίο ο Δήμαρχος έχει συνάψει προγραμματική σύμβαση.

Ο μεσάζοντας θα κάνει αυτό που δεν μπορεί ο Δήμος. Ο μεσάζοντας θα κάνει απ’ ευθείας ανάθεση των μελετών, πιθανόν σε συγκεκριμένα μελετητικά γραφεία.

Οπότε όλα θα γίνουν χωρίς διαγωνισμό, χωρίς πιθανές εκπτώσεις που προκύπτουν στους διαγωνισμούς, χωρίς την έγκριση της τεχνικής υπηρεσίας και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έτσι ο Δήμαρχος υλοποιεί (και μάλιστα είναι από τους πρώτους σε όλη την χώρα) κυβερνητικές αποφάσεις που άνοιξαν τον δρόμο ώστε όλα να κατευθύνονται με συνοπτικές διαδικασίες σε λίγους. Με την μέθοδο των τριγωνικών σχημάτων γνωστοί ενδιάμεσοι καταφέρνουν να πολιορκούν το δημόσιο χρήμα.

Αγαπητοί συνδημότες, σήμερα ζούμε άλλες εποχές. Εποχές που θυμίζουν την παλιά Ελλάδα. Τότε που το κράτος, οι δημόσιες αξίες και το δημόσιο χρήμα ήταν λάφυρο στα χέρια λίγων.

Νομίζω πως δεν μας αξίζει αυτή η πραγματικότητα και πρέπει να την αλλάξουμε.

Μπορούμε την αλλαγή.

Τσιόπας Χρήστος δημ. σύμβουλος ΣυνΠολιτεια

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ