Ε. ΛΙΑΚΟΥΛΗ: ΤΟ ΑΚΤΙΝΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΓΝΛ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση, με κατάθεση Ερώτησηςπρος τον αρμόδιοΥπουργό Υγείας,σχετικά μετην απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του ΠΓΝΛ, λόγω της σοβαρής έλλειψης Τεχνολόγων,πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή της, η κ. Λιακούλη επισημαίνει τα εξής :

«Με συνεχείς κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου, έχω επισημάνει την σοβαρή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση αλλά και τον απαρχαιωμένο τεχνικό εξοπλισμό     των δημόσιων νοσοκομείων της Λάρισας που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία τους και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών.

Από την πλευρά του, το υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων με καθημερινές διαμαρτυρίες και έγγραφες καταγγελίες, θίγει το χρόνιο ζήτημα της υποστελέχωσης, το οποίο είναι γνωστό τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου, ζητώντας επιτακτικά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναμόρφωση των οργανισμών των νοσοκομείων.

Σε πρόσφατη επιστολή τους, οι σύλλογοι των εργαζομένων και των ιατρών του ΠΓΝΛ, διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στο Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου, λόγω της έλλειψης Τεχνολόγων, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι απαραίτητες απεικονίσεις ασθενών και να υπολειτουργούν οι εφημερίες.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, στον οργανισμό του ΠΓΝΛ προβλέπονται 56 οργανικές θέσεις Τεχνολόγων, εκ των οποίων μόνο οι 33 είναι καλυμμένες, ενώ από αυτές, μόνο οι 20 αντιστοιχούν στους Τεχνολόγους του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου, ενώ η μέχρι στιγμής οριακή λειτουργία του τμήματος έχει επιτευχθεί χάρη στον ηρωισμό των εργαζομένων και στην περικοπή ρεπό και αδειών, ακόμη και του 2021. Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι 13 Τεχνολόγοι καλύπτουν σημαντικές θέσεις της εν λόγω ειδικότητας, σε άλλα απαραίτητα τμήματα που αναπτύχθηκαν στο ΠΓΝΛ. Επομένως, καθίσταται σαφές ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του εργαστηρίου, πρέπει να προκηρυχθούν άμεσα όλες οι υπόλοιπες 23 θέσεις.

Μάλιστα, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εν λόγω σύλλογοι στα τοπικά ΜΜΕ, επεσήμαναν όλα τα παραπάνω, τονίζοντας την τεράστια ανάγκη για άμεση κάλυψη των κενών.

Η Κυβέρνηση, συνειδητά, αδιαφορεί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του, ενώ καθυστερεί δραματικά να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα, υποβαθμίζοντας περαιτέρω την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες της Λάρισας και όλης της χώρας. Πρέπει να δράσει, τώρα!

Στο πλαίσιο αυτό, ζητώ από τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις επικουρικού και μόνιμου υγειονομικού προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά του Ακτινοδιαγνωστικού Εργαστηρίου αλλά και όλων των τμημάτων και υπηρεσιών του ΠΓΝΛ που ουσιαστικά υπολειτουργούν, λόγω της σοβαρής υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ