ΤΡΙΣΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΥΜΠΑ

Σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 τελέστηκε τρισάγιο από τους ιερείς του Αγίου Γεωργίου και το σύλλογο διδασκόντων του 13ου ΓΕΛ Λάρισας για την ανάπαυση της ψυχής του συμπολίτη μας Κωνσταντίνου Μπούμπα που άφησε την τελευταία του πνοή στην πόρτα της αυλής του σχολείου μας.

Ένας τραγικός θάνατος που με βία μας καλεί να ασχοληθούμε εκ νέου με το βίο μας. Ερωτήματα για το πως ζούμε εμείς και τα παιδιά που μας εμπιστεύονται καθημερινά μανάδες και πατεράδες.

Ένα καμπανάκι χτυπά ξανά για μια οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο δράσης πια που το σιδηροδρομικό δίκτυο μπροστά στο σχολείο μας θα αποτελεί μόνο ευλογία και όχι απειλή….

Η ασφάλεια όλων απαιτεί:

• Ουσιαστικά μέτρα φύλαξης των σιδηροδρομικών γραμμών με πλέγμα κατά μήκος τους ώστε οι μαθητές μας, τα παιδιά μας, δεν θα χρειάζεται να τις περνούν καθημερινά για να επιστρέψουν στο σπίτι τους.
• Καλύτερη διαχείριση με τακτικό έλεγχο του συστήματος φύλαξης των διαβάσεων ώστε η λειτουργία τους να μας προειδοποιεί και όχι να μας υπενθυμίζει ένα… «Ααα!!! Πάλι χαλασμένο»
• Προνοητικότητα για συχνούς καθαρισμούς κατά μήκος των γραμμών ώστε η ορατότητα να φανερώνει διαρκώς μπροστά στα μάτια μας πως προετοιμαστήκαμε, πως στον τομέα της πρόληψης δεν κάναμε λάθη, δεν χάσαμε χρόνο…και έτσι δεν χάσαμε μαθητές, συναδέλφους, γιους και κόρες με δική μας ευθύνη….

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ