ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Το σημαντικό της σημερινής ημέρας θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Δεν θα λείψουν και οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τις επόμενες ημέρες δεν αναμένεται κάποια σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Όμως και το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή και περισσότερο στη βόρεια Ελλάδα αναμένονται τοπικές καταιγίδες.


Σήμερα στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, τη Θεσσαλία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα ανατολικά και μόνο στην δυτική Ελλάδα θα φτάσει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι και το απόγευμα και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που νωρίς το πρωί θα είναι κατά τόπους έντονες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ertnews.gr – Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ