ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η πανελλαδική κινητοποίηση στην πρωτεύουσα – Η ανακοίνωση των συμμετεχόντων στη διαμαρτυρία

Εμείς οι συνταξιούχοι, ανταποκρινόμενοι μαζικά στο αγωνιστικό κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, συμμετείχαμε μαχητικά και αγωνιστικά στο σημερινό συλλαλητήριο με 4 Λεωφορεία από τη Λάρισα, διεκδικώντας «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια».

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, αποδείξαμε για ακόμη μία φορά ότι είμαστε «παντός καιρού», δεν το βάζουμε κάτω και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας. Διαδηλώσαμε ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια που μας κατατρώει το εισόδημά μας, διεκδικούμε αυξήσεις στις συντάξεις μας, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτουμε τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στα Προπύλαια και ακολούθησε μαχητική πορεία, στο υπουργείο Εργασίας και από εκεί στη Βουλή όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων επέδωσε στα Κόμματα το υπόμνημα με τα αιτήματά μας.

 Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

 Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

 Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

 Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

 Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ