Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ PRAKTIKER ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Δείτε την ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας στηρίζει την 24ωρη απεργία των συναδέλφων μας στα Praktiker Hellas το Σάββατο 25 Ιουνίου, που έχει προκηρύξει το επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων.

Στεκόμαστε δίπλα τους στον αγώνα που δίνουν για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για να κατοχυρώσουν αυξήσεις στους μισθούς και τα δικαιώματα τους. Αγώνα για να πάρει πίσω η εργοδοσία τις απολύσεις συναδέλφων, που το τελευταίο διάστημα πέφτουν βροχή, θέλοντας να ξεμπερδεύει με τους εργαζόμενους που έχουν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και να τους αντικαταστήσει με νέους πιο φθηνούς και ευέλικτους.

Απάντηση στην συνεχή και εντεινόμενη επίθεση που δεχόμαστε από κυβερνήσεις και εργοδοσία, στην εργοδοτική ασυδοσία που καθημερινά βιώνουμε, στο αδιέξοδο που μας έχουν οδηγήσει, στο γεγονός ότι δεν μπορούμε να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι ο μαζικός, συλλογικός, οργανωμένος αγώνας, με τα σωματεία βάζοντας μπροστά τα δικά μας δίκαια αιτήματα, τις δικές μας ανάγκες.

Είναι ανάγκη και οι εργαζόμενοι στο εμπόριο να περάσουμε στην αντεπίθεση, να απαιτήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας, κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας, σταθερά ωράρια και προγράμματα εργασίας. Να δώσουμε απάντηση στην εργοδοτική ασυδοσία, στη σφαγή που γίνεται μέσα στα καταστήματα και τις αποθήκες.
Οι εργαζόμενοι στην efood, στη Cosco, οι οικοδόμοι που υπέγραψαν συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις μας έδειξαν τον δρόμο. Δεν συμβιβαζόμαστε με τους αντεργατικούς σχεδιασμούς και τα “θέλω” της εργοδοσίας.

Καλούμε κάθε εμποροϋπάλληλο, ιδιωτικό υπάλληλο, κάθε εργαζόμενο το Σάββατο 25 Ιούνη να βρεθεί από το πρωί έξω από το κατάστημα της Praktiker στο πλευρό των συναδέλφων μας.
Ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ