Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΩ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Ο Σύλλογος Τρίτεκνων Νομού Λάρισας σε συνεργασία με την κα Κρίκα Μαρία ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ την τιμητική εκδήλωση για την κα Μάρω Θεοδωράκη για την σειρά των βιβλίων της “Σ’ αγαπώ”, στην Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, Αιδεσιμότατος Πάτερ Ευάγγελος, ο Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Πινακάς Βασίλειος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα, κα Άννυ Ψάρρα-Περήφανου εκπρόσωπος του δημάρχου Λαρισαίων και ο περιφερειακός σύμβουλος, κ.Παιδής Αθανάσιος . Χαιρετισμούς έστειλαν οι βουλευτές Λάρισας της Ν.Δ κ.Κέλλας Χρήστος, κ.Χαρακοπουλος Μάξιμος και ο κ.Κόκκαλης Βασίλειος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση άνοιξε η συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης κα. Κρίκα Μαρία η οποία αναφέρθηκε στην ζωή και το έργο της κα. Μάρως Θεοδωράκη. Η συγγραφέας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα μέσα σε μια δημοσιογραφική και μουσική οικογένεια. Σπούδασε Πιάνο στο Εθνικό Ωδείο, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί, Τραγούδι, Φωνητικά στο Πρότυπο Πειραματικό Ωδείο, Μουσικοκινητική Αγωγή και Σεμινάρια Φωνητικής Δραματουργίας. Από το 1998 διδάσκει υποκριτικό τραγούδι σε δραματικές σχολές και στο Αμερικάνικο Κολέγιο (Deree).

Η Μάρω Θεοδωράκη είναι γνωστή και για τη συγγραφική της δράση, έχοντας στο ενεργητικό της πάνω από 50 παιδικά βιβλία, αποσπάσματα των οποίων περιλαμβάνονται στα σχολικά βιβλία. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι (2016), Χιονομπαλού (2016), Δημιουργικό τραγούδι και μουσικοκινητική (2016), Γιαγιά, σ’ αγαπώ! (2017), Να ζεις δυνατά (2017), Βάρκα στον γιαλό (2018), Εγώ είμαι η φωνή μου (2019), Το μικρό μου κουβαράκι (2019), Μπαμπά, σ’ αγαπώ! (2020) και Παππού, σ’ αγαπώ! (2021).

Στο βήμα ανέβηκε η πρόεδρος του συλλόγου Τρίτεκνων νομού Λάρισας Αποστολοπούλου Δήμητρα η οποία καλωσόρισε τους επίσημους που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Αναφερόμενη στην κα. Μαρω Θεοδωράκη για την σειρά των βιβλίων της <<Σ¨ΑΓΑΠΩ>> είπε τα εξής : Έξι γράμματα εκφράζουν το ύψιστο συναίσθημα. Σ’ αγαπώ δεν μπορώ τίποτα άλλο να πω ,πιο βαθύ πιο απλό πιο μεγάλο! (Θεώνη Δρακοπούλου).

Σ’ αγαπώ σημαίνει σε βλέπω. Η αγάπη βλέπει με την καρδιά όχι με τα μάτια. Η αγάπη αναγνωρίζει τη ψυχή. Σ’ αγαπώ σημαίνει σε αποδέχομαι. Δεν κρίνουμε. Σ’ αγαπώ σημαίνει σε ευχαριστώ. Ευχαριστούμε που είναι στη ζωή μας, μας φροντίζεις. Σ’ αγαπώ σημαίνει είμαι εδώ για εσένα ολοκληρωτικά παρόντες ψυχή τε και σώματι.

Λόγια παιδιών
Αγάπη είναι αυτή που σε κάνει να χαμογελάς όταν είσαι κουρασμένος.
( Κορίτσι 4 ετών )
Δεν θα έπρεπε να λες το αγαπώ εάν δεν εννοείς. Όταν το εννοείς όμως πρέπει να το λες συνεχεία γιατί οι άνθρωποι ξεχνάμε εύκολα.
(ΚΟΡΙΤΣΙ 8 Ετών)

Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι εκπρόσωποι των φορέων του νομού μας και η κα.Κρίκα διάβασε τις επιστολές /χαιρετισμούς .

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ.Κέλλας Χρήστος

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την τιμητική πρόσκληση στην εκδήλωση προς τιμήν της συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη, κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις, όμως, δεν μου επιτρέπουν να δώσω το παρών.
Θα μου επιτρέψετε, ωστόσο, να σας συγχαρώ για ακόμη μια φορά, τόσο για την διοργάνωση της σημερινής εκδήλωσης, όσο και για την γενικότερη δράση σας.
Η παρουσία της κα. Θεοδωράκη, αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη μας, καθώς μέσα από την πλούσια συγγραφική της δράση, με βιβλία γεμάτα αγάπη, προσφέρει στα παιδιά μας, συναρπαστικά «ταξίδια», διασκεδαστικά και συγχρόνως ουσιαστικά, που βασίζονται στην ειλικρίνεια, την αγάπη και το χιούμορ.
Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν και γι’ αυτήν σας την πρωτοβουλία.
Καλή επιτυχία.
Είμαι πάντα δίπλα σας.

Ο Βουλευτής της ΝΔ κ.Χαρακόπουλος Μάξιμος

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευγενική σας πρόσκληση. Δυστυχώς, όμως, προγραμματισμένες από καιρό υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παραβρεθώ στην εκδήλωση προς τιμήν της κ. Μάρως Θεοδωράκη για την σειρά των βιβλίων της «Σ’ αγαπώ», που διοργανώνετε.
Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας συγχαρώ διότι με την πρωτοβουλία σας προωθείτε την επαφή των μικρών μαθητών με το βιβλίο, μια δραστηριότητα που έχει αναμφίβολα πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ορθή διαπαιδαγώγηση και τη μόρφωσή τους και η οποία δυστυχώς φθίνει στην σύγχρονη εποχή.
Συγχαρητήρια και στη συγγραφέα καθώς με τη σειρά των βιβλίων της καταφέρνει να περάσει μηνύματα που αφορούν την οικογένεια και την ενδυνάμωση των δεσμών των μελών της, στοιχεία άκρως απαραίτητα για την κοινωνική και ατομική πρόοδο.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκδήλωσή σας.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Κόκκαλης Βασίλειος

Χαιρετίζω την σημερινή ξεχωριστή εκδήλωση του Συλλόγου Τρίτεκνων ν. Λάρισας προς Τιμήν της κα Μάρως Θεοδωράκη για την σειρά των βιβλίων της “Σ΄ αγαπώ”, καθώς ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν την σημερινή φυσική μου παρουσία .
Εύχομαι καλή επιτυχία και συγχαίρω θερμά για αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία την Πρόεδρο, καθώς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και όλους τους συντελεστές που συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωση και υλοποίηση της σημερινής υψηλού επιπέδου εκδήλωσης.

Χαιρετισμούς από την Εβίτα Φαφουτοπούλου ΚΔΑΠ “Έξυπνα παιδιά”, Ευαγγελία Πατέτσου Κδαπ Μεα Πρόσβαση Λάρισας

Χορογραφία από την ομάδα LESDANSEURS-Ιωάννα Καρπούζα

Μουσικό αφιέρωμα Αγάπης από την ομάδαTheMusicalProject’ της Έλλης Νταιλιάνη
Η χορογράφος του Κδαπ “Εξυπνα Παιδιά” Χέλκα Χαρβατ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ