ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΧΑΛΑΖΙ ΕΠΛΗΞΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Μια έντονη βροχόπτωση και ένα δυνατό χαλάζι έπληξαν σήμερα αγροτικές περιοχές του δήμου Τυρνάβου κυρίως στις περιοχές της Λυγαριάς και των Δένδρων – Πλατανουλίων όπου σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προκλήθηκαν ζημιές σε δενδροκαλλιέργειες και αμπέλια.

Το μέγεθος της ζημιάς δεν μπορεί να εκτιμηθεί ακόμη αν και εκφράζονται φόβοι ότι λόγω της έντασης και του μεγέθους του χαλαζιού που έμοιαζε με μεγάλο φουντούκι κυρίως στην περιοχή των Δένδρων – Πλατανουλίων θα υπάρξουν ζημιές.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος μιλώντας στο paidis.com  δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις συνέπειες του έντονου φαινομένου, σημειώνοντας όμως ότι είναι νωρίς ακόμη να μιλήσουμε για μέγεθος ζημιάς ενώ ζήτησε από τον ΕΛΓΑ σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα να προβεί σε άμεσες εκτιμήσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Γαία Φρούιτ Χρ. Τασιούλας ο οποίος μίλησε για σημαντικές ζημιές και κάλεσε τον ΕΛΓΑ και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξουν τους αγρότες της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ