ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Περιφερειακού τμήματος της ΕΕΤΕΜ Λάρισας κ. Γεώργιο Βαρταλά και τον Γραμματέα Οικονομικού κ. Τριαντάφυλλο Μίχο πραγματοποίησε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου με κεντρικό θέμα της συζήτησης τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών ΤΕ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΕΤΕΜ ενημέρωσαν την κα Μπίζιου για τις διαδικασίες συγκρότησης και λειτουργίας της επιτροπής και των ομάδων έργου ανά ειδικότητα μηχανικών ΤΕ του άρθρου 257 του Ν. 4610/2019 (Α 70) για την αναγνώριση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και ζήτησαν τη συνδρομή της για την επίσπευση των εξελίξεων. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που ξεκίνησε κατά την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τις επιτροπές που συνέστησε ο τότε Υπουργός κ. Γαβρόγλου λίγο πριν τις εκλογές του 2019 που απαξίωσαν τις διαδικασίες επαγγελματικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων των πτυχιούχων μελών του ΕΕΤΕΜ.

«Άκουσα με μεγάλη προσοχή τις αγωνίες και τους προβληματισμούς των μελών του ΕΕΤΕΜ για την επαγγελματική τους κατοχύρωση και δεσμεύτηκα, ότι μαζί και σε συνεργασία πάντα με τα αρμόδια Υπουργεία, για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης», δήλωσε η κα Μπίζιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ