ΕΚΛ: ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΩΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου για την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στα PRAKTIKER 

Το Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας στηρίζει τον αγώνα τον εργαζομένων στην Praktiker Hellas και την σημερινή 24ωρη Απεργιακή τους κινητοποίηση για να βάλουν φρένο στις επιδιώξεις της εργοδοσίας σε βάρος τους και για την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ.

Η διεύθυνση της Praktiker θέλει να επιβάλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στα καταστήματά της και γι΄αυτό κι αντί για αυξήσεις, συγκροτημένα δικαιώματα με την υπογραφή ΣΣΕ που ζητάνε οι εργαζόμενοι απάντησε με νέες απολύσεις.

Αξιοποιεί όπως κι άλλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τον νόμο Χατζηδάκη , όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο και την στήριξη που της προσφέρει η κυβέρνηση για την ένταση της εκμετάλλευσης σε βάρος των εργαζομένων, την εξασφάλιση ακόμη μεγαλύτερης κερδοφορίας.

Απάντηση στα σχέδια αυτά μπορεί υπάρχει μόνο μέσα από το δυνάμωμα των Σωματείων , της διεκδίκησης και της αλληλεγγύης των εργαζομένων . Αυτός είναι ο δρόμος να μπλοκάρουμε τα σχέδιά τους. Ο δρόμος της πάλης για τις δικές μας ανάγκες.

Ο αγώνας των συναδέλφων στην Praktiker είναι και δικός μας αγώνας. Είναι αγώνας που πρέπει να βρει απαντοχή και στήριξη από κάθε εργαζόμενο, κάθε σωματείο που δεν αποδέχεται και παλεύει ενάντια στην βαρβαρότητα που θέλουν να επιβάλουν στην ζωή μας. Στεκόμαστε στο πλευρό τους απαιτώντας :

 Να ανακληθούν εδώ και τώρα όλες οι απολύσεις.

 Να πάρει πίσω η εργοδοσία την κατάργηση του ρεπό το Σάββατο και ουσιαστικά του κυλιόμενου ρεπό.

 Να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με βάση την πρόταση που κατέθεσε το επιχειρησιακό Σωματείο με αύξηση 7% για όλους τους εργαζόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ