CINEΠΑΡΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2022 – ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !

Το Φεστιβάλ Πηνειού 2022 τελείωσε με μία ακόμη λαοθάλασσα στην κοίτη του ποταμού. Κάθε απόγευμα από 21 μέχρι και 24 Ιουνίου οι Λαρισαίοι έκαναν βόλτα, παρακολουθούσαν ή/και συμμετείχαν στα δρώμενα των δεκάδων συμμετεχόντων και βέβαια απόλαυσαν τις συναυλίες που προσφέρθηκαν δωρεάν σε όλο τον κόσμο.

Από μεριάς του cineπαρμένου, κάναμε διανομή του προγράμματος των καλοκαιρινών προβολών στο θερινό κινηματογράφο του Μύλου «Σινέ Μπαρμπής Βοζαλής» και του εντύπου cineπαρμένος που φέτος κλείνει τα 20 χρόνια έχοντας ξεπεράσει τα 80 τεύχη. Μάλιστα έχουμε αναλάβει να παραδώσουμε πλέον των 10 ογδοντάδων σε συμπολίτες μας που μας το ζήτησαν. Οι 80άδες του cineπαρμένου (80 τεύχη σε έντυπη μορφή από το 2002 μέχρι το 2022) είναι διαθέσιμες δωρεάν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και περιλαμβάνουν ένα (μικρό) δείγμα των πολιτιστικών δρώμενων στην Λάρισα τα τελευταία 20 χρόνια μέσα από τα άρθρα των 50 αρθρογράφων που κατά καιρούς έχουν γράψει στο έντυπο. Όλα είναι αναρτημένα στο www.cineparmenos.gr.

Ευχαριστούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Ηρακλειανού της συνοικίας «Ιπποκράτη» για τη συμμετοχή τους στο φεστιβάλ μέσα από το περίπτερό μας. Το νέο έντυπο «Σαΐτα» από τον σύλλογο γονέων του 10ου Γυμνασίου Λάρισας έκανε δωρεάν διανομή πλέον των 100 εντύπων των δύο πρώτων τευχών του, με υπόσχεση για νέο τρίτο τεύχος έκπληξη τον Οκτώβριο.

Έγιναν ειδικές δράσεις και προβολές για παιδιά και μεγάλους. Πολλά παιδιά των σχολείων συμμετείχαν στο περίπτερο του εργαστηρίου κόμικς του Θανάση Καραμπάλιου και Μάριου Μπόρα «Τα πενάκια του Πηνειού». Πολλές οικογένειες του «Ιπποκράτη» κάθισαν στα τραπέζια του περιπτέρου μας και συζητήθηκαν πολλά. Συζητήθηκε και το θέμα της πλατείας της συνοικίας που πρέπει να γίνει στην οδό Ηρακλειανού μπροστά από τα σχολεία, μια υπόσχεση 30 χρόνων από τον Δήμο Λαρισαίων. Μας υποσχέθηκαν με τη σειρά τους ότι θα μας εκπλήξουν και με νέες δράσεις για το ζήτημα.

Ευχαριστούμε το Κέντρο Ημέρας Άνοιας – ΕΠΑΨΥ Λάρισας που είχε το θάρρος και την τεχνική ικανότητα να προβάλει ταινία σχετική με την άνοια με δεκάδες συμπολίτες να την παρακολουθούν παρά του κλίματος του φεστιβάλ (που δεν βοηθούσε). Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου εκτός από την ταινία που πρόβαλε με μεγάλη επιτυχία, παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο που συμμετείχαν παιδιά από τα σχολεία της Ηρακλειανού της συνοικίας «Ιπποκράτη» και επιπλέον διάβασαν σε παιδιά και μεγάλους το παραμύθι «Ο παππούς μου και ο κ. Αλτσχάιμερ (Alzheimer)» με την υπόσχεση να διαβαστεί το ίδιο παραμύθι και στο 25ο Νηπιαγωγείο και στο 27ο Δημοτικό της Ηρακλειανού από Σεπτέμβριο (μετά από σχετική συνεννόηση με τις διευθύντριες των σχολείων) προς ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Τέλος, είχαμε την ευκαιρία να οργανώσουμε μαζί με το ΕΣΥΝ (Εθνικό ΣΥμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) – Παράρτημα Λάρισας δράση κατά των ναρκωτικών, εν όψη της 26ης Ιουνίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών με την υπόσχεση ότι θα τρέξουμε μαζί τους – εκτός από τα λίγα συμβολικά χιλιόμετρα του αγώνα δρόμου που οργανώνουν – και άλλες δράσεις σε ετήσια βάση.

Ευχαριστούμε τον Δημοσθένη Χαρούλη με τα παραμύθια και άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους που είχαμε δίπλα μας και συνεργαστήκαμε άψογα. Ευχαριστούμε τον Αποστόλη Ντόμαλη για τις φωτογραφίες του. Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που κάθισαν στα τραπεζάκια μας είτε για να ενημερωθούν, είτε για να ξεκουραστούν είτε … για να γευτούν τους λουκουμάδες που τυχαία είχαμε απέναντι από το περίπτερό μας και ζητούμε συγνώμη για όποιες ατέλειες ή … παραφωνίες.

Για τον Cineπαρμένο
Θεόφιλος Παπαγεωργίου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ