ΓΙΟΡΤΗ ΑΧΛΑΔΙΟΥ ΣΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΑ ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΑ

Εισήγηση για την πραγματοποίηση φέτος της 7ης Γιορτής Αχλαδιού το Σάββατο 27 Αυγούστου κατόπιν σχετικού αιτήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων “ο Αγιος Χαράλαμπος θα φέρει στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Χρ. Κατσαρός. Στην εισήγησή του θα αναφέρει τα εξής:

“Όπως είναι γνωστό, η Γιορτή Αχλαδιού στα Πλατανούλια έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, με στόχο την προβολή του τοπικού προϊόντος «αχλαδιού», την ψυχαγωγία των κατοίκων της περιοχής και των επισκεπτών και γενικότερα την προβολή της κουλτούρας της περιοχής μας.

Κατόπιν της αίτησης του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατανουλίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος», προτείνεται η γιορτή να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2022, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Τυρνάβου (Κ.Ε.ΔΗ.Τ.) και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων «Ο Άγιος Χαράλαμπος», οι οποίοι αναλαμβάνουν την κάλυψη ορισμένων δαπανών των εκδηλώσεων και των συνοδευτικών δράσεων.

Επίσης προτείνεται η χορήγηση αδειών κατάληψης και η διάθεση θέσεων χαλβαδοπωλείων, μικροπωλητών στους ενδιαφερομένους που θα προκύψουν μετά την υποβολή αιτήματος προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Τυρνάβου”.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων

Στο αίτημά του προς τον δήμο Τυρνάβου για την συνδιοργάνωση της Γιορτής ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων “ο Αγιος Χαράλαμπος” αναφέρει:

“Με μεγάλη χαρά σας ενημερώνουμε όχι ο σύλλογός μας μετά από δυο χρόνια απουσίας και μετά την απελευθέρωση των μέτρων κατά του covid 19, έχει προετοιμάσει τη διοργάνωση της επιτυχημένης και γνωστής πλέον στο πανελλήνιό 7ης Γιορτής Αχλαδιού που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλατανουλίων με συνδιαργανωτές το Δήμο Τορνάβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας,

Η καθυστερημένη απελευθέρωση των μέτρων ανάγκασε τον σύλλογο μας να τρέξει την διοργάνωση τις τελευταίες μέρες προσπαθώντας να κρατήσει το επίπεδο της εκδήλωσης στα υψηλά στάνταρ των προηγούμενων ετών με τις επιλογές να είναι ελάχιστες και σε συγκεκριμένη ημερομηνία. Για το λόγο αυτό η φετινή Γιορτή Αχλαδιού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αύγουστου 2022 και ώρα 21:00 στην κεντρική πλατεία του χωριού με τη συμμετοχή κορυφαίων μουσικών και ερμηνευτών της δημοτικής μας παράδοσης.

Σας καλούμε και φέτος όπως και κάθε χρόνο να γίνετε αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή με σκοπό να προβάλουμε την περιοχή μας και να αναδείξουμε το παραγόμενο προϊόν που αποτελεί τη βασική καλλιέργεια των περισσοτέρων κατοίκων της περιοχής μας”.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ