ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που υπογράφει η επικεφαλής της Μαρία Κωστή

Την παραχώρηση του παλιού  κοινοτικού καταστήματος Σπηλιάς ” ζητά” η δημοτική αρχή του δήμου Τεμπών, σε ένα από τα προς συζήτηση θέματα του δημοτικού συμβουλίου, που θα γίνει τη Δευτέρα 27/6/2022, για τη δημιουργία ιδιωτικού μουσείου.

Το συγκεκριμένο ακίνητο,  που ήταν σχολείο μέχρι τη δεκαετία του ’80,  αγοράστηκε από προηγούμενη δημοτική αρχή, για άλλη χρήση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών εκφράζει δημόσια την διαφωνία της για την “παραχώρηση” οποιουδήποτε δημοτικού ακινήτου σε ιδιώτη, τη στιγμή που όποιος ενδιαφέρεται για την διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μπορεί να δανείζει η να χαρίζει τα αντικείμενα που έχει, για την δημιουργία μουσείου, με κρατική η ενδεχομένως και δημοτική ευθύνη, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση σε όλους τους δημότες χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Επιπλέον καταγγέλλει τη δημοτική αρχή γιατί, έχει ήδη επιτρέψει στον ιδιώτη να προχωρήσει σε διαμόρφωση του χώρου πολύ πριν φέρει το θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο μπορεί να εγκρίνει η να απορρίψει την εισήγηση, καταργώντας, για μια ακόμα φορά, με αυτό τον τρόπο το δημοτικό συμβούλιο αυτό καθαυτό.

Αλλά η “αναπτυξιακή διάθεση” της δημοτικής αρχής δεν σταματάει εδώ.
“Ζητά” πάλι στο ίδιο συμβούλιο να δοθεί, με ενοίκιο;;, το δημοτικό σχολείο Κρανιάς, σε ιδιώτη οινοποιό, για να γίνει στην Κρανιά οινοποιείο και ταυτόχρονα μουσείο οίνου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, το συγκεκριμένο σχολείο, έργο τέχνης για τα δεδομένα της εποχής του, προοριζόταν, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της Κρανιάς, για χώρο ο οποίος θα φιλοξενούσε για έκθεση και φύλαξη, σπάνια εκκλησιαστικά κειμήλια, από μοναστήρι της περιοχής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Τεμπών ζητά από την δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη, να πάρει πίσω σήμερα και τα δύο αυτά θέματα, που αφορούν δημοτική περιουσία και να μεριμνήσει άμεσα για την αξιοποίηση όλων των δημοτικών ακινήτων, χωρίς παρείσφρηση ιδιωτών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ