ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Στο αντάμωμα στο Περτούλι παραβρέθηκε η Ευ. Λιακούλη

Στις εκδηλώσεις του τριήμερου 40ου Επετειακού Πανελλήνιου Ανταμώματος Σαρακατσαναίων που πραγματοποιούνται στο Περτούλι Τρικάλων, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο του κινήματος, κ. Νίκο Ανδρουλάκη.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, η Ευαγγελία Λιακούλη επεσήμανε τα εξής:

«Νιώθω μεγάλη χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, μετά από δύο δύσκολα χρόνια, όπου η πανδημία δεν μας επέτρεψε να σμίξουμε. Μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς και τις εγκάρδιες ευχές του του Προέδρου μας, Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος δυστυχώς δεν μπορεί να παρευρεθεί στη μεγάλη γιορτή των Σαρακατσαναίων, λόγω του κορωνοϊού, αλλά είναι δίπλα μας και μαζί μας.

Το 40ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων μας προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι στα μονοπάτια της παράδοσης, της ρίζας και της ιστορίας των Σαρακατσαναίων και αποτελεί σπουδαίο κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός για τον τόπο μας.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία, που φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της, για την διοργάνωση του Ανταμώματος των απανταχού Σαρακατσάνων, στοχεύοντας πάντα σε σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διατήρηση και την προβολή του πολιτισμού μας και της παράδοσης.

Το φετινό αντάμωμα, αφιερώνεται στα 200 χρόνια από την ελληνική εθνεγερσία του 1821, στην οποία η συμβολή και ο ρόλος των Σαρακατσαναίων υπήρξε πολύτιμος. Οι Σαρακατσάνοι, με το απαράμιλλο θάρρος και τη ανυπότακτη ψυχή, όρθωσαν το ανάστημά τους στον Τούρκο κατακτητή και στάθηκαν μπροστάρηδες στον αγώνα της Ανεξαρτησίας του Έθνους.

Ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του απελευθερωτικού αγώνα, είναι και δική τους ιστορία και επάξια κατέκτησαν μια ξεχωριστή θέση «στο πάνθεον των ηρώων»!
Αυτούς τους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, με τη γνήσια, ανόθευτη ψυχή, τιμούμε και φέτος και τους κρατάμε χαραγμένους βαθιά στην μνήμη μας και στην καρδιά μας, ευγνωμονώντας τους αιωνίως για τους αγώνες τους, που μας χάρισαν τη Λευτεριά.

Στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, το ηρωικό τους φρόνημα και το ψυχικό τους σθένος αποτελούν για εμάς φωτεινό φάρο έμπνευσης και ελπίδας, αλλά και μήνυμα ενότητας και προάσπισης της πατρίδας .

Ιδιαίτερα, σήμερα, που η κορύφωση της τουρκικής προκλητικότητας, ξεπερνά κάθε προηγούμενο και φανερώνει τον οθωμανικό αναθεωρητισμό, δημιουργώντας επικίνδυνες συνθήκες για την Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο, η Τουρκία πρέπει να λάβει το ισχυρό μήνυμα, ότι η Ευρώπη και η διεθνής κοινότητα, δεν ανέχονται την εξακολουθητική και διαρκώς εντεινόμενη παραβατική δράση ενός κράτους-ταραξία, που δημιουργεί προβλήματα και ψάχνει διεξόδους στα μεγάλα εσωτερικά προβλήματά του.

Η ενότητά μας και η προάσπιση των δικαιωμάτων της χώρας μας , είναι αδιαπραγμάτευτα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ