ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΕΝΤΑΣΗ, ΓΙΑΤΙ «ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΥΤΟΝ ΘΑ ΔΕΙΣ, ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ»

Ανακοίνωση – κάλεσμα των διοργανωτών του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων

Συνεχίζουμε με σύνθημα «Τον κόσμο αυτόν θα δεις, θα τον αλλάξουμε εμείς» και ετοιμαζόμαστε για το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στις 8 και 9 Ιουλίου. Για τη συνάντησή μας όπου κινήματα, ομάδες, άνθρωποι, αγωνίζονται και με τα βήματά τους φτιάχνουν νέους δρόμους για όλους, με αλληλεγγύη, με ειρηνική κοινή και αξιοβίωτη ζωή.

Μέσα από τις συζητήσεις και τα εργαστήρια, θα αναδείξουμε την πολεμοκάπηλη πολιτική των λίγων, τη φίμωση των ελευθεριών μας, την ενεργειακή μέγγενη που σφίγγει όλο και περισσότερο πολίτες και περιβάλλον, την πατριαρχία που δολοφονεί, βιάζει και θεριεύει κάτω από τακτικές συγκάλυψης, αλλά και τον αποκλεισμό της διαφορετικότητας ακόμη και από τα πρώτα σκαλοπάτια της εκπαίδευσης.

Το 7ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων, θα είναι όμως και μια γιορτή και θα ζήσουμε στο έπακρο  τον ρυθμό των συναυλιών που για ακόμη μια φορά, υπόσχονται ένα μοναδικό μουσικό διήμερο, με ηχοχρώματα που θα σμίξουν χίλιους ακόμη κόσμους! Με ελεύθερη, όπως πάντα, είσοδο, ανοιχτά και φιλόξενα για όλους!

Σε αυτό το τέμπο θα ξαναβρεθούμε και θα ξαναβρούμε τον τρόπο να αλλάξουμε και να μοιραστούμε τον κόσμο!

Ανεβάζουμε ένταση και συντονιζόμαστε με το  πρόγραμμα συναυλιών του 7ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων που έχει ως ακολούθως:

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Αναφανδόν

…θα πει δημόσια, απροκάλυπτα

Οι Αναφανδόν είναι η τρικαλινή Φανή, η Αφροδίτη και η Φωτεινή φίλες και μουσικοί που τους αρέσουν αναφανδόν τα γλέντια, οι παρέες και τα ρεμπέτικα – λαϊκά τραγούδια, είτε τα παίζουν εκείνες, είτε όχι… καμιά φορά τα πειράζουν και λίγο, και άλλες τα αφήνουν στην ησυχία τους!

Παίζουν και εμφανίζονται παρέα από το 2013 σε μουσικά στέκια στην Αθήνα, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις και νησιά τα καλοκαίρια. Σημαντική στιγμή στην πορεία τους ήταν η συμμετοχή τους στη συναυλία της Ματούλας Ζαμάνη στο θέατρο Βράχων τον Σεπτέμβρη του ’21.

Ξεχωρίζουν για την ενέργεια τους στα live αλλά και για τον μοναδικό ήχο τους, που χαρακτηρίζεται από το γλυκό δέσιμο του ακορντεόν με το μπάντζο. Αγαπούν να μπλέκουν μελωδίες των Βαλκανίων με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια και να ξεσηκώνουν την παρέα για χορό! Κάθε τους εμφάνιση δεν είναι ένα απλό live αλλά μια γιορτή ντυμένη με το μεράκι μιας παρέας που σας καλεί να γίνετε μέλος!

Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχουν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων τον Ιούλιο του 2022!!

Φανή Κάβουρα Μπάντζο και Φλάουτο

Αφροδίτη Μπόμπορα Ακορντεόν

Φωτεινή Ρεντζή Κιθάρα

social media: 

Fb: https://www.facebook.com/anafandon/

Insta: Αναφανδόν

Σπύρος Γραμμένος

….βρε λες να είναι καλός;;;

Γράφει, τραγουδάει, μιλάει και ξεσηκώνει τα «μέσα» μας για να βγούνε στα «έξω» μας…Τι άλλο να θέλει ένα Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ; Έχει το πακέτο και θα αφήσει τη σφραγίδα του στα Τρίκαλα.

Είναι ο τύπος που έχει τσακωθεί, λέει, με τον δάσκαλο κιθάρας στα εννιά του – ίσως κάτι καταλάβουμε σχετικά- διώχθηκε από ομάδες βόλεϊ, κωπηλασίας, τρώει πόρτα σε γυμναστήρια και του αρέσουν λίγα και καλά: φαγητό, ουίσκι, το αγνό τσίπουρο και τα σιροπιαστά και όλα αυτά θα γίνουν ένα στη σκηνή. Θα γίνει ΧΑΜΟΣ!

Τα λέει καλά και στο βιογραφικό του ο ίδιος και άλλη περιγραφή δεν παίρνει:

«Έκανα δίσκο, video clip, έφτιαξα μπάντα πρώτη

Δεν έχω φράγκο βέβαια, μου επρήσθη το συκώτι

Έχω twitter, facebook, κι official σελίδα

Γράφω τραγούδια, ποιήματα και βάζω και σφραγίδα»

https://spirosgrammenos.gr

Fbhttps://www.facebook.com/spirosgrammenos

Twitter: https://twitter.com/spirosgrammenos?fbclid=IwAR082uBFl0mZzmv6ycuB49PNK66AK_GJRd8E5dqU1ZIdUJJbDZoHyyyP5-k

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

Μαριοννέτες

…η(οι) δική(οί) μας Punk/Rock

Οι  Μαριοννέτες δημιουργήθηκαν  στα Τρίκαλα το 2008 όπου και κυκλοφόρησαν το δίσκο “Στη ζωής το καρναβάλι”. Περιόδευσαν τα επόμενα χρόνια σε διάφορες πόλεις και το 2014 διαλύθηκαν. Επανασυνδέθηκαν το 2019, άλλαξαν κάποια μέλη και σταθεροποιήθηκε η σύνθεση της μπάντας. Άρχισαν εμφανίσεις σε στέκια/καταλήψεις και μαγαζιά και παράλληλα ηχογράφησαν ξανά το πρώτο δίσκο.

Τον Απριλίου του ’22 κυκλοφόρησε ψηφιακά το Ep “Σπάσε το Φόβο” το οποίο αποτελείται από 4 καινούρια τραγούδια που κινούνται στο χώρο του Punk/Rock.

Οι Μαριοννέτες αποτελούνται από:

Μήτσος – Κιθάρα, Φωνή

Θέμης – Κιθάρα, Φωνητικά

Βασίλης – Μπάσο, Φωνητικά

Στέλιος – Τύμπανα, Φωνητικά

Fbhttps://www.facebook.com/profile.php?id=100040378676049

Γκιντίκι

…το μουσικό πείραμα που πάντα ξεσηκώνει!

Οι Γκιντίκι είναι ένα πειραματικό μουσικό σχήμα που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2014. Από τότε έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάμπολλες ζωντανές εμφανίσεις ανά την Ελλάδα αλλά και σε φεστιβάλ στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία). Το ύφος του σχήματος είναι ιδιαίτερο καθώς μέσα από τα παραδοσιακά όργανα, όπως είναι το λαούτο, το κλαρίνο, η γκάιντα, το βιολί και τα κρουστά, γίνεται μια πιο σύγχρονη προσέγγιση του παραδοσιακού μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν βρεθεί δίπλα σε καλλιτέχνες όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντινου, Ματούλα Ζαμάνη, Χαΐνηδες, Villagers of Ioannina City, Σπύρος Γραμμένος, Δημήτρης Μυστακίδης, Βάσω Βασιλειάδου κ.α.

Από το 2019 οι Γκιντίκι κατεβαίνουν στην Αθήνα και συνεχίζει να πειραματίζεται με διασκευές παραδοσιακών κομματιών με μια πιο σύγχρονη προσέγγιση τους μέσω του ρυθμικού και του ερμηνευτικού κομματιού.

Band members:

Τάσος Κοφοδήμος – Λαούτο, φωνή

Κωνσταντίνος Λάζος – Κλαρίνο, γκάιντα, κιθάρα, φωνή

Κωσταντής Παπακωνσταντίνου – Κρουστά

Θοδωρής Σιούτης – Βιολί, φωνή

Fb:https://www.facebook.com/%CE%93%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BA%CE%B9-Gidiki-821449321271334

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ