ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Την Παρασκευή 24 Ιουνίου η Αρμονία Τέχνης και χορού υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Φλίκα – Γκιλέκα οργάνωσε και παρουσίασε στο προαύλιο του πέτρινου Δημαρχείου Αμπελώνα χοροθεατρική παράσταση αφιερωμένη στα 200+1 από την Ελληνική Επανάσταση του ΄21 με τίτλο : Εις την Ελευθερία.

Σε μια προσπάθεια να ανατρέξουμε στα τραγούδια και τους χορούς ως πηγή έμπνευσης, αυτογνωσίας και αναστοχασμού και την ευχή να μπορέσουμε να τα μεταβιβάσουμε στις νεότερες γενιές όχι μόνο ως μουσειακά κειμήλια αλλά ως γνήσια πολιτισμική έκφραση του ελληνισμού που εξακολουθεί να μας αφορά, διοργανώθηκε αυτή η αφιερωματική βραδιά.

Την επιμέλεια της βραδιάς είχε η χοροδιδάσκαλος κα Ελένη Φλίκα – Γκιλέκα και την αφήγηση –παρουσίαση έκανε η κα. Έφη Τσιγάρα – Παλάσκα.

Η παράσταση χωρίζονταν σε 3 ενότητες: ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΑΟΥΣΑ, ΧΙΟΣ και περιελάμβανε θεατρικά δρώμενα τραγούδια και χορούς σχετικά με την κάθε ενότητα. Η Μικτή χορωδία του Πολιτιστικού & Φιλανθρωπικού Συλλόγου « Η Αρωγή» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της κας. Ειρήνης Μάμμου πλαισίωσε την εκδήλωση μαζί με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

Πάνω από 70 χορευτές όλων των τμημάτων ( τα παιδικά , εφηβικά, τα τμήματα νέων και ενηλίκων ) έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους πάνω στη σκηνή και καταχειροκροτήθηκαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και γραμματέας της Κ.Ο κα. Ευαγγελία Λιακούλη, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Ιωάννης Κόκουρας , η Πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου Αμπελώνα κα. Παρασκευή Τσακνάκη, ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μάμμος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της “Πόλης που Θέλουμε”, κ. Θωμάς Κόμπος , η Δημοτική Σύμβουλος της ΣυνΠολιτείας κα. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Φιλανθρωπικού Συλλόγου « Η Αρωγή» κ. Γιώργος Κουκούλης και πλήθος κόσμου.


ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ