ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΑΔΗΚ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ για την κατάσταση στην ΕΛΜΕ Λάρισας

Ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι να μπουν τα συνδικάτα στο γύψο. Ο ν. Χατζηδάκη στόχευε ακριβώς στο να αδρανοποιήσει και να καταστήσει μη ικανά τα σωματεία των εργαζομένων να αντιστέκονται στις αντεργατικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης. Πρόθυμοι συμπαραστάτες σε αυτούς τους σχεδιασμούς στο σωματείο μας οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΑΔΗΚ.

Η ΔΑΚΕ εδώ και καιρό με την απόλυτα αντιδημοκρατική τακτική της στην ουσία δεν αναγνωρίζει πως οι αποφάσεις στα σωματεία λαμβάνονται με πλειοψηφία και μειοψηφία. Σε κάθε ζήτημα, το οποίο αφορά την κυβερνητική πολιτική, δηλώνει πως απέχει και με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να παρθεί καμιά απόφαση.

Στο προηγούμενο ΔΣ για παράδειγμα, η ΔΑΚΕ χρησιμοποιώντας προσχηματικά το τερτίπι της αποχής μπλόκαρε για πολλοστή φορά την ψηφοφορία για δύο θέματα. Έτσι η ΕΛΜΕ Λάρισας δεν προχώρησε σε ψηφοφορία για ανακοίνωση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία. Η οποία ΔΑΚΕ υποστήριζε επιπλέον ότι το θέμα δεν αφορά τον εκπαιδευτικό κόσμο της Δευτεροβάθμιας! Όπως έκανε και σε πρόταση για παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Λάρισας στη ΔΔΕ, επειδή ο αναπληρωτής ΔΔΕ Λάρισας, Ν. Ζέρβας, δεν εισάκουσε την ομόφωνη εισήγηση του ΔΣ, σε προηγούμενη παράσταση, να ανακαλέσει έγγραφο για παροχή εξηγήσεων σε συνάδελφο και προχωρά σε δίωξή του.

Οι ΑΔΗΚ έχουν βαλθεί να εφαρμοστεί ο ν. Χατζηδάκη. Νέες αγωγές ενάντια στο σωματείο για ακύρωση των εκλογών. Σε πλήρη αντιδιαστολή με τις θέσεις του σωματείου, της Ομοσπονδίας, της ΑΔΕΔΥ.

Και οι δύο ανταγωνίζονται ποια παράταξη θα είναι πιο χρήσιμη στη Ν.Δ. Πως θα μπορέσει να περάσει τα αντεργατικά της μέτρα χωρίς αντιδράσεις.

Μας κάνει επίσης κατάπληξη στις συνεδριάσεις η απουσία αντίδρασης των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ στον ευνουχισμό του ΔΣ, το οποίο πλέον δεν προχωρά σε καμία καταγγελία των πολιτικών επιλογών της ΝΔ στην Εκπαίδευση ή των διορισμένων από τη ΝΔ στελεχών διοίκησης στην Εκπαίδευση του νομού Λάρισας.

Η ΔΑΚΕ και οι νεροκουβαλητές της ακολουθούν δρόμο επικίνδυνο για το σωματείο, τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις, τη δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ .

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να είναι κοντά στο σωματείο, να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να παρεμβαίνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ