STOP ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΠΡΟΒΟΛΗ ΠΑΡΑΚΜΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΖΩΗΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Η αναζήτηση τεχνητών παραδείσων οδηγεί σε επίγεια κόλαση, υποστηρίζει ο Μ. Χαρακόπουλος σε μήνυμά του 

«Η απεμπλοκή όσων συνανθρώπων μας έχουν παρασυρθεί στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών, με την παροχή κάθε δυνατής αρωγής για την επίτευξη αυτού του δύσκολου στόχου, και κυρίως με τη δυνατότητα μιας ομαλής κοινωνικής επανένταξης, συνιστά μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας αλλά και όλων μας, που οφείλουμε να το κερδίσουμε. Παράλληλα, είναι απαραίτητο να προβάλουμε αρχές και πρότυπα που ωθούν τις νέες και τους νέους μας να αγαπούν τη ζωή, να μάχονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, να στηρίζουν ο ένας τον άλλον.

Αυτή είναι η ισχυρότερη ασπίδα προστασίας απέναντι στη διάδοση των ναρκωτικών, πάνω και από τις αναγκαίες πρόνοιες του νόμου κατά των εμπόρων του θανάτου. Ως εκ τούτου, η ευθύνη γι’ αυτό βαραίνει την οικογένεια, το εκπαιδευτικό σύστημα αλλά και τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η υπερπροβολή προσώπων που υμνούν έναν παρακμιακό τρόπο ζωής, στον οποίο περιλαμβάνεται και η χρήση ναρκωτικών, είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα πρακτική». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους».

Να ενισχυθούν δομές απεξάρτησης

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ότι «από πλευράς Πολιτείας πρέπει να ενισχυθούν όλες οι δομές που στηρίζουν τις νέες και τους νέους που επιθυμούν να ξεφύγουν από τα δεσμά της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών. Το έργο που γίνεται σε πολλές από αυτές τις ομάδες είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο. Μέσα από τα προγράμματα απεξάρτησης, τα οποία βασίζονται εν πολλοίς στην έμπρακτη αλληλεγγύη και την προσωπική σχέση, είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν καταφέρει να κλείσουν αυτό το δύσκολο κεφάλαιο στην ζωή τους και να κάνουν μια νέα αρχή.

Αναμφίβολα, για τη μη διολίσθηση στην εξάρτηση των ναρκωτικών και εν γένει στην παραίτηση από την ζωή, αναζητώντας τεχνητούς παραδείσους που καταντούν σε επίγεια κόλαση, τεράστιο ρόλο παίζει η δυνατότητα εξεύρεσης εργασίας. Η ανεργία, η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα, η έλλειψη προοπτικών, δημιουργεί, χωρίς να είναι η αποκλειστική αιτία, τις προϋποθέσεις για να πέσει ένας νέος στην παγίδα των ναρκωτικών. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η βελτίωση του οικονομικού κλίματος συμβάλλει εν τίνι μέτρω στη μείωση της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, ιδίως για όσους προέρχονται από χαμηλότερα εισοδηματικά κοινωνικά στρώματα». 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ