Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΔΙΕΚ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΑΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Υποστηρίζει ο Μ. Χαρακόπουλος

Στη συνεισφορά της επαναλειτουργίας ΔΙΕΚ γαλακτοκομίας-τυροκομίας στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Ελασσόνα αναφέρεται σε μήνυμά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας ότι προϋπόθεση γι’ αυτό είναι να υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον ικανού αριθμού μαθητών για φοίτηση.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, που δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας για το ζήτημα της ίδρυσης και λειτουργίας του δημόσιου αγροτικού ΙΕΚ Γαλακτοκομίας-Τυροκομίας και την υποβολή σχετικού αιτήματος στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, υπογραμμίζει ότι «η ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, που εμπλέκονται στην διαδικασία παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων. Ειδικά σε περιοχές όπως η Ελασσόνα, της οποίας η τοπική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την παραγωγή φέτας, οι πρωτοβουλίες για την ώθηση της τοπικής κτηνοτροφικής παραγωγής θα επιφέρουν πολλαπλά ευεργετικά αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επαναλειτουργία ΙΕΚ γαλακτοκομίας-τυροκομίας στην περιοχή μπορεί να συνεισφέρει στον παραπάνω στόχο, καθώς η επιστημονική γνώση και η εξειδίκευση είναι απαραίτητα εργαλεία σήμερα για την περαιτέρω ανάπτυξη οποιουδήποτε κλάδου ή τομέα, και, συνεπώς, της κτηνοτροφίας. Αρκεί, βεβαίως, να υπάρχει το ανάλογο ενδιαφέρον ικανού αριθμού μαθητών για φοίτηση σε αυτό».

Καταλήγοντας, ο κυβερνητικός βουλευτής, πέραν των ευχών για «ευόδωση των στόχων», διαβεβαιώνει τη δημοτική αρχή της Ελασσόνας ότι «όπως πάντα θα είμαι αρωγός και συμπαραστάτης σε οποιαδήποτε προσπάθεια ευνοεί την πρωτογενή παραγωγή και εν προκειμένω τους κτηνοτρόφους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ