ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Δείτε τί αναφέρει γονέας σε επιστολή του που συνοδεύεται και από φωτογραφικό υλικό

Η αγανάκτησή μου μεγάλη. Εδώ και μήνες, η δασκάλα του παιδικού όπως και η προϊσταμένη των παιδικών, με έγγραφα έχουν ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία του δήμου για την κατάσταση που επικρατεί. Εννοείται πως μέχρι και σήμερα δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα προβλήματά μας.

Σήμερα 29/6/2022 ενημέρωσα την δασκάλα πως θα βγάλω φωτογραφίες και θα τις δημοσιεύσω μήπως και ευαισθητοποιηθεί ο αρμόδιος υπεύθυνος. Την ίδια μέρα και αφού ενημερώθηκαν στο δήμο για τις κινήσεις μου, με πηρε τηλέφωνο η προϊσταμένη και μου είπε πως ο ίδιος ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος γι’αυτά τα ζητήματα ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ πως μέχρι πριν το ξεκίνημα της νέας χρονιάς θα εχει επιλύσει όλα τα ζητήματά μας.

Σαν γονιός, απαιτώ αυτήν η δέσμευση να μην μείνει μόνο στα λόγια γιατί λόγω της κατάστασης διαμορφώνονται επικίνδυνες συνθήκες για τα παιδιά κατά την ώρα που γίνονται τα διαλλείματά τους και τα παιχνίδια στην αυλή.

Υπάρχει και φωτογραφικό υλικό για:

Τσουλήθρα σκουριασμένη, της οποίας λείπουν τα σίδερα από την μία πλευρά, οπότε εύκολα ένα παιδί μπορεί να πέσει στο έδαφος, το οποίο δεν καλύπτεται από ειδικό υλικό που απορροφά κραδασμούς και τραντάγματα.

Τοίχοι που δεν είναι συντηρημένοι με αποτέλεσμα να ξεφλουδίζουν και να πέφτουν οι σοφάδες.

Μπάζα που υπάρχουν ακρίβως δίπλα από την τραμπαλα που παίζουν τα παιδιά.

Σπασμένα τζάμια, τα οποία έχουν καλύψει με χαρτόνια, η δασκάλα και η μαγείρισσα του παιδικού κάτι που δεν αρκεί αφού συνεχώς πέφτουν κομμάτια στο εσωτερικό του.

Εγκαταλελειμμένο το λεβητοστάσιο και η αποθήκη όπου μέσα υπάρχουν 2 μεγάλες δεξαμενές με πετρέλαιο. Η μία πόρτα είναι πεσμένη κάτω και η άλλη δεν έχει καν κλειδαριά. Προφανώς τέτοιοι χώροι θα πρέπει να έχουν ιδιαίτερη ασφάλεια.

Στην πίσω αυλή, ( εννοείται ενιαία με την υπόλοιπη), υπάρχει ο βόθρος τελείως αφύλακτος και επικίνδυνος.
Αρχές Σεπτέμβρη, θα είμαι και πάλι εδώ να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο αντιδήμαρχο, αν η δέσμευση που πήρε σήμερα γίνει πράξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ