ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά του 3ου Ν/Γ Τυρνάβου ολοκληρώνοντας τα δύο προγράμματα που υλοποιήσαμε κατά το Σχολ. Έτος 2021-2022 στα Διεθνή Δίκτυα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης Μαθαίνω για τα Δάση και Οικολογικά Σχολεία σε συνεργασία με: το Δ.Σ. Μοναστηρίου, Δ.Σ.Δομοκού, Δ.Σ. Ομβριακής, Δ.Σ. Γρανίτσας Ευρυτανίας, Ν/γείο Γρανίτσας Ευρυτανίας, 3Ο Ν/γείο Αταλάντης 1 τμήμα, 16ο Ν/γείο Λαμίας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς και ιδιώτες που συνεργάστηκαν μαζί μας και μας βοήθησαν για την ολοκλήρωση τους.

Έτσι λοιπόν ευχαριστούμε την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και ιδιαίτερα την κ. Σοφία Καινούργιου, την υπεύθυνη Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Χατζημίχου Κωνσταντίνα, τον κ. Δήμαρχο του Δήμου Τυρνάβου κ. Ιωάννη Κόκορα, τον κ. Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Πολιτισμού και Πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής κ. Χριστόφορο Κατσαρό, την υπεύθυνη Προστασίας Πράσινου κ. Θεοδώρα Γιουβρή, τον προϊστάμενο Πράσινου κ. Στέλιο Γκαράτζιο, την Δασολόγο κ. Ρίτσα Γάτου, τον Δασοφύλακα κ. Αθανάσιο Λέτσιο, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, την κ. Ιωάννα Καλιαρδού, την διατροφολόγο κ. Δήμητρα Ματούλη, τον παραγωγό και γονέα του σχολείου μας κ. Έκτορα Σητούμη, την γιαγιά Ειρήνη, τον κ. Ρεβήσιο Δημήτριο, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του νηπιαγωγείου και όλους τους γονείς του σχολείου μας.

Μέσα σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, με τη μελέτη στο πεδίο και με τις επισκέψεις , δράσεις που πραγματοποιήθηκαν και στα δύο προγράμματα όπως: την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΕΡΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΗ στο δασάκι του Αϊ Λια, την επίσκεψη μας στον κ. Δήμαρχο με προτάσεις ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ του Αι Λια, την διάχυση της αφίσας με ΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ σε ιδιώτες και φορείς της τοπικής κοινωνίας, την συμμετοχή του σχολείου μας σε διαγωνισμό της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης με το Επιτραπέζιο Περιβαλλοντικό Παιχνίδι ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ (για το οποίο το σχολείο μας βραβεύτηκε), καθώς επίσης με την επίσκεψη της ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΥ στο σχολείο μας, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με την αφίσα για ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΜΙΚΡΟ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΝΤΟΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟ, και την δημιουργία ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑ οι μαθητές/μαθήτριες μας κατανόησαν την έννοια της βιωσιμότητας, κατάφεραν να διακρίνουν τη σχέση ανθρώπων και κοινωνικού περιβάλλοντος, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με το ΔΑΣΙΚΟ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ και τα ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ και ανέλαβαν δράση για την προστασία του.

Καλλιέργησαν στάσεις και δεξιότητες με τις οποίες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι οι σύγχρονοι ενεργοί πολίτες, διερεύνησαν με κριτικό τρόπο σκέψης διατροφικά προϊόντα που καταναλώνουμε, την διατροφική τους αξία, τον αντίκτυπο που έχει η κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων στο περιβάλλον, κατανόησαν με απλό τρόπο το ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ και υιοθέτησαν υγιεινές διατροφικές συνήθειες που επηρεάζουν θετικά την υγεία μας αλλά και το περιβάλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ