ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

Στο πλευρό των πολιτών που δοκιμάζονται από την πληθωριστική και ενεργειακή κρίση, βρέθηκε χθες στα Φάρσαλα κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αποτελούμενο από τον γραμματέα Γιάννη Μαλάκο και με την συμμετοχή ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας, Μέλη ΚΠΕ και τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Δημήτρη Μάντζο.

Στο πλαίσιο της δράσης για την Ακρίβεια το κλιμάκιο επισκέφθηκε την Κεντρική Αγορά Φαρσάλων και συνομιλήσαμε με παραγωγούς και πολίτες.

Ενόψει της σημερινής επίσκεψης του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου με συμμετοχή της βουλευτή Ευαγγελίας Λιακούλη και ακολούθησαν συναντήσεις με εκπροσώπους του Εμπορικού Επιμελητηρίου και Οικονομικού Επιμελητηρίου όπου συζητήθηκαν ζητήματα ανάπτυξης και αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και ανάδειξης – προώθησης των αγροτικών προϊόντων της Θεσσαλίας.

Σήμερα Τετάρτη, το κλιμάκιο επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Ελασσόνας και την αγορά του Τυρνάβου, ενώ το απόγευμα θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Διβάνι στη Λάρισα η συνδιάσκεψη για τον πρωτογενή τομέα παρουσία του προέδρου του κόμματος κ. Ν. Ανδρουλάκη.

Στη συνέντευξη Τύπου

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μάντζιος αφού υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι έτοιμο σε όλα τα επίπεδα για να διεξάγει ένα νικηφόρο προεκλογικό αγώνα, στάθηκε στα θέματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης χαρακτηρίζοντας ως Νο1 ζήτημα την ακρίβεια στα αγαθά και την ενέργεια και ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρχεται στις εκλογές με ένα ρεαλιστικό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και συγκεκριμένες προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και όχι με ατάκες.
“Η μόνη λύση ανακούφισης των πολιτών είναι η επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή του ρεύματος και η μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης και τα τρόφιμα”, είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας παράλληλα ότι στη συνδιάσκεψη για τα αγροτικά “το κόμμα κάνει διάλογο με την κοινωνία και τους αγρότες για να γράψουν μαζί τις προτάσεις που αφορούν τον αγροτικό τομέα της χώρας”

Η Ευ. Λιακούλη

Στη συνέχεια εισήγηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έκανε και η βουλευτής Ευ. Λιακούλη που ανέφερε τα εξής:

Για την ακρίβεια: “Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι ούτε φωτεινό ούτε ανέμελο για μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, που βλέπουν μέρα με την ημέρα την αγοραστική τους ισχύ να εξανεμίζεται και το μισθό να μην επαρκεί ούτε για την κάλυψη των στοιχειωδών ανελαστικών δαπανών ενός νοικοκυριού.
Ακόμα και τα «μπάνια του λαού», χάρη στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. έγιναν άπιαστο «όνειρο θερινής νυκτός», εξαιτίας της ανεξέλεγκτης εκτόξευσης των τιμών στην ενέργεια, στα αγαθά, στις υπηρεσίες.
Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι η Χώρας μας έχει την τρίτη υψηλότερη τιμή βενζίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο χαμηλότερο ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης.
Είναι ανεπίτρεπτη η δεινή κατάσταση, στα όρια της επιβίωσης, στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι.
Η Κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και παρακολουθεί ως θεατής, επιχειρώντας να κρύψει την ολιγωρία και ανεπάρκειά της, πίσω από αποσπασματικά μπαλώματα επιδοματικού χαρακτήρα, που δεν αποτελούν παρά “τρύπες στο νερό”.
Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εδώ και μήνες έχει επεξεργαστεί και προτείνει τεκμηριωμένες και κοστολογημένες λύσεις άμεσης αποτελεσματικότητας προς όφελος των πολλών.
Έχει “μαλλιάσει η γλώσσα μας” να εξηγούμε την ανάγκη να τεθεί πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος, λύση που άλλωστε εντάσσεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και μπορεί να επιφέρει άμεση – συγκεκριμένη – ορατή μείωση στο τιμολόγιο.
Έχουμε αναδείξει δέσμη προτάσεων για να θωρακιστούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι “στον τυφώνα” της ακρίβειας.
Έχουμε τονίσει ότι ο δημοσιονομικός χώρος του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ από τα επιπλέον έσοδα του μη προϋπολογισμένου Φ.Π.Α., πρέπει να αξιοποιηθεί με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης υπέρ των πολλών.
Έχουμε επισημάνει την ανάγκη μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά που πλήττει πρωτίστως τους ευάλωτους συμπολίτες μας, αλλά και του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Αντί αυτών, οι παλαιοκομματικοί τακτικισμοί της Ν.Δ., με τις επιλεκτικές πολιτικές υπέρ των λίγων και των κομματικά αρεστών, “στρώνουν το χαλί” σε έναν νέο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, με το χρέος να καλπάζει. Όσο και εάν επικοινωνιακά το αποσιωπά ο κ. Μητσοτάκης, θα είμαστε μέχρι το 2060-παραμένει η δέσμευση αυτή- σε εποπτεία έως ότου αποπληρώσουμε το 75% του χρέους προς τον ESM.
Ακόμα και η αξιοποίηση του πολύτιμου Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, αντί να κατευθυνθεί σε σκοπούς ενεργειακής ασφάλειας, ανθεκτικότητας, στήριξης της δημόσιας υγείας και ορθής ψηφιακής σύγκλισης, εργαλειοποιείται από τη Ν.Δ. ως ένα διευρυνόμενοΕΣΠΑ”.

Για τα ελληνοτουρκικά: “Η Τουρκία“υπερβαίνει τα εσκαμμένα” του διεθνούς δικαίου, καταπατώντας κάθε έννοια καλής γειτονίας και λειτουργώντας ως διεθνής ταραξίας.
Ο αναθεωρητισμός του Ερντογάνγίνεται όλο και πιο επικίνδυνος, καθώς απεγνωσμένα αναζητά ατομικό “σωσίβιο” επιβίωσης ενόψει εκλογών, χρησιμοποιώντας ως όχημα την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.
Απέναντι στην ακραία τουρκική προκλητικότητα, χρειάζεται ενεργή εξωτερική πολιτική,ολοκληρωμένη στρατηγική με ένα ευρωπαϊκόσχέδιο αποτροπής, όχι αποσπασματικές αντιδράσεις επικοινωνιακού χαρακτήρα.
Η Ελλάδα πρέπει να διασφαλίζει ότι μετις δέουσες αναφορές κάθε ψήφισμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά και στο ΝΑΤΟ, θα ασκείται πίεση στην Τουρκία.
Ο Πρόεδρός μας, Νίκος Ανδρουλάκης, έχει τονίσει επανειλημμένως την ανάγκη να επιβληθεί εμπάργκο όπλων από τα κράτη της Ε.Ε. προς την Τουρκία. Για ποια ευρωπαϊκή οικογένεια μιλάμε, όταν οι Εταίροι μας στην Ε.Ε. εξοπλίζουν την Τουρκία;
Είναι σημαντικό με στοχευμένες πρωτοβουλίες να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη υπέρ μας”.

Για τις εκλογές και την εκλογολογία: “Τη στιγμή που η κοινωνία πλήττεται από το “τσουνάμι” της ακρίβειας, με την πανδημία να μην έχει πει ακόμα την τελευταία της λέξη και με την Τουρκία να “ναρκοθετεί” την ασφάλεια στην περιοχή, το κλίμα εκλογολογίας, που η ίδια η Κυβέρνηση συντηρεί, αποτελεί ύβρι προς τους πολίτες.
Μπροστά στα προβλήματα που διογκώνονται, η εικόνα των Υπουργών σε στάση εργασιών, να περιορίζονται σε φωτογραφήσεις για την εκλογική περιφέρεια όπου θα είναι υποψήφιοι, στερείται σοβαρότητας, πολλαπλασιάζει την ανασφάλεια καιπροσβάλλει την κοινωνία.
Ας μην κρυβόμαστε, παρά την κρισιμότητα των στιγμών, διανύουμε ήδη μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αφήσει στην άκρη τους τακτικισμούς, να σταθεί αντάξιος στο θεσμικό ρόλο του Πρωθυπουργού και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Οι τοξικές κοκορομαχίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος τα έκανε χειρότερα, έχει πλέον κουράσει. Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπραςανήκουν πια στο παρελθόν, δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.
Εμείς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με την Παράταξή μας αναγεννημένη χάρη στον Πρόεδρό μας, Νίκο Ανδρουλάκη, είμαστεανά πάσα στιγμή έτοιμοι να φανούμε αντάξιοι στις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.
Δεν αξίζει στον Ελληνικό Λαό να ζει σε μια Χώρα χαμένων ευκαιριών.
Με διαυγή προγραμματικό λόγο, ξεκάθαρες θέσεις και επεξεργασμένες προτάσεις, κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια και διεκδικούμε την εμπιστοσύνη τους, για να κάνουμε πράξη την προοδευτική σοσιαλδημοκρατική διακυβέρνηση,
τη δική μας εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, που μπορεί να δώσει διέξοδο από το τέλμα της συντήρησης, του λαϊκισμού, και της μιζέριας σε ένα αύριο Αξιοπρέπειας και Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ