ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κοινοποιεί και το κείμενο μαθήτριας του 9ου ΓΕΛ που αναφέρεται στις εμπειρίες που αποκόμισε στη διάρκεια της μαθητικής της ζωής

Μια ακόμα δύσκολη χρονιά, η σχολική χρονιά 2021-2022 έφτασε στο τέλος της. Αξίζει λοιπόν να κάνουμε  έναν μικρό απολογισμό. Κύριο μέλημά μας είναι η εξυπηρέτηση των συναδέλφων, των μαθητών/ριών και των οικογενειών τους και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας, εφαρμόζοντας πάντα πιστά τους νόμους και τις εγκυκλίους της πολιτείας.

Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια υπηρεσία φιλική και έμπιστη προς τους εμπλεκόμενους με την εκπαίδευση αλλά και σε κάθε συμπολίτη μας.

Επενδύουμε στην εξωστρέφεια καθώς ενθαρρύνουμε, αναδεικνύουμε και διαχέουμε στην κοινωνία τις δράσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας, οι οποίες είναι πολλές και ενδιαφέρουσες.  Δημιουργήσαμε στην ιστοσελίδα μας ειδικό ένθετο με τις δράσεις αυτές, για να κοινοποιούνται σε όλη την κοινωνία. Πιστεύουμε ιδιαίτερα στην αξία της γνώσης η οποία είναι δύναμη και ελευθερία.

Ολοκληρώνουμε τις υπηρεσιακές μεταβολές έγκαιρα και δίκαια, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να αποκτήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με την υπηρεσία που συνεργάζονται. Βασικές αρχές μας η διαφάνεια και η δημόσια λογοδοσία.  Σε αυτήν την σχέση εμπιστοσύνης επενδύουμε ιδιαίτερα και διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν πάντα σε συνεργασία με την ΠΔΕ και με το ΥΠΑΙΘ, για να τους εξυπηρετούμε και να διορθώνουμε τα λάθη, αν και όταν αυτά υπάρχουν. Βέβαια υποχρέωσή μας είναι επίσης να λαμβάνουμε μέτρα και να παίρνουμε κατάλληλες αποφάσεις στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, όταν υπάρχουν παραπτώματα.

Περάσαμε δύο δύσκολα χρόνια με την πανδημία αλλά η εκπαιδευτική κοινότητα στάθηκε όρθια, έδειξε το καλύτερο πρόσωπό της, έδωσε τη μάχη και την κέρδισε. Ως μαχόμενος εκπαιδευτικός και εγώ ο ίδιος, οφείλω να δώσω συγχαρητήρια σε εκπαιδευτικούς, μαθητές/ριες και γονείς και να ευχηθούμε αυτό το καλοκαίρι να είναι ξεκούραστο για όλους και να είναι η αρχή για μια καινούρια περίοδο με λιγότερα προβλήματα, με υγεία και προκοπή σε όλους.

Αντί για άλλες ευχές, σας κοινοποιούμε –  με την άδειά της –  την επιστολή μιας μαθήτριας του 9ου ΓΕΛ Λάρισας, που αποχαιρετά φέτος τη μαθητική ζωή και γράφει τις σκέψεις της για όσα έζησε στο σχολείο ως μαθήτρια. Αξίζει να τη διαβάσετε.

Για να διαβάσετε την επιστολή πατήστε ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ