ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανεπαρκή αντιμετώπιση και μεροληπτική διαχείριση των ασθενών των περιστατικών των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης στην Π.Ε. Λάρισας, επισημαίνει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά, δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου στο οποίο αναφέρεται η επιτακτική ανάγκη καθημερινής εφημερίας του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για την κάλυψη των αναγκών σε αγγειοπλαστική και στεφανιογραφίες.

Αναδεικνύεται και πάλι το αίτημα του ΓΝΛ για καθημερινή εφημερία για τη διαχείριση των οξέων στεφανιαίων συνδρόμων που χρήζουν επείγουσας αντιμετώπισης, ώστε να αποφεύγεται η μεταφορά των ασθενών στο Αιμοδυναμικό του Γενικού Νοσοκομείου των Τρικάλων ή σε κάποιο ιδιωτικό θεραπευτήριο (για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα).

Αναφέρεται ότι συγκεκριμένο περιστατικό έγινε δεκτό άμεσα από το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας σε ημέρα μη εφημερίας του, ενώ λίγα 24ωρα πριν εφαρμόστηκε εντελώς διαφορετική πρακτική σε ανάλογο περιστατικό ασθενούς, ηλικίας περίπου 40 ετών, που χρειάστηκε να μεταφερθεί στα Τρίκαλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ