ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Με ενστάσεις από την αντιπολίτευση και πολύ σασπένς ήταν η συζήτηση της αίτησης που κατέθεσαν στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τυρνάβου οι τρεις αθλητικοί σύλλογοι του Αμπελώνα με την οποία ζητούσαν να τους παραχωρηθεί με δικαίωμα υπεκμίσθωσης ο χώρος των συναυλιών της Γιορτής Κρασιού του Αμπελώνα το τετραήμερο 25 – 28 Αυγούστου.

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης ακολουθώντας και ανάλογη απόφαση του συμβουλίου της Δ.Κ. Αμπελώνα τάχθηκαν υπέρ της διοργάνωσης των συναυλιών από το δήμο, με μοναδική εξαίρεση την Συν Πολιτεία που ζήτησε αναβολή του θέματος.

Με δεδομένους τους συσχετισμούς θα περίμενε κανείς να απορριφθεί η αίτηση, αλλά κάτι οι απουσίες, κάτι οι διαφοροποιήσεις δημιούργησαν νέα δεδομένα και η αίτηση έγινε δεκτή με τη διπλή ψήφο του προέδρου του δ.σ..

Πιο συγκεκριμένα από τη συνεδρίαση απουσίαζαν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο ανεξάρτητος Χρήστος Μάμμος, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα ο δημοτικός σύμβουλος της Δράσης Πολιτών Θ. Λάππας διαφοροποιήθηκε από τη θέση της παράταξης και ψήφισε να γίνει δεκτή η αίτηση των τριών συλλόγων.

Την ίδια ώρα όμως αν η Συν Πολιτεία άλλαζε τη θέση της για αναβολή και ακολουθούσε την υπόλοιπη αντιπολίτευση θα απορριπτόταν η αίτηση, ενώ για να φτάσουμε στην ισοψηφία και στη διπλή ψήφο του προέδρου, κλήθηκε εσπευσμένα να επιστρέψει στη συνεδρίαση η αντιδήμαρχος κ. Β. Τσαπραλή που είχε αποχωρήσει λίγο νωρίτερα, η οποία ναι μεν ψήφισε υπερ του να γίνει δεκτή η αίτηση των συλλόγων, έβρισε δε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο χαρακτηρίζοντας τους απαράδεκτους επειδή δεν δέχθηκαν όπως άλλωστε προβλέπει ο κανονισμός και η νομοθεσία, να ψηφίσει όντας απούσα επειδή είχε δηλώσει αποχωρώντας λίγο νωρίτερα από τη συνεδρίαση.

Η απαράδεκτη όπως χαρακτηρίστηκε από την αντιπολίτευση συμπεριφορά της ξεσήκωσε διαμαρτυρίες και μάλιστα αναγκάστηκε ο πρόεδρος του σώματος να ζητήσει εκ μέρους της συγνώμη από το σώμα, αν και όπως έλεγαν δημοτικοί σύμβουλοι τέτοια συμπεριφορά δεν ξεπερνιέται με μία συγνώμη του προέδρου, αλλά θα πρέπει η ίδια η κ. Τσαπραλή να ζητήσει συγνώμη από το σώμα που στο κάτω κάτω δεν έκανε και κάτι παράνομο, ούτε την ανάγκασαν να επιστρέψει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ