ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ 0,5% ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Δείτε τί αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, την περασμένη Τρίτη (28/6/2022) , ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, κ. Στέλιος Ροντούλης , κατέστησε με δήλωσή του προσωπικά υπεύθυνο τον δήμαρχο , κ. Γιάννη Κόκουρα, για την επιβολή του τέλους 0,5% επί του τζίρου των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας στον Δήμο Τυρνάβου.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος, προκειμένου να αμυνθεί και να αποποιηθεί των πασιφανών ευθυνών του, ισχυρίστηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο ίδιος δεν γνώριζε τίποτα για την επιβολή του τέλους και προσπάθησε να επιρρίψει την ευθύνη σε υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ερωτηθείς όμως ο υπάλληλος από τον κ. Ροντούλη για τα αληθινά περιστατικά των συνθηκών επιβολής του προαναφερθέντος τέλους , διέψευσε κατηγορηματικά τον κ. Κόκουρα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου , αποκαλύπτοντας ότι είχε ενημερώσει σχετικά τον κ. Κόκουρα και είχε λάβει από αυτόν την εντολή επιβολής του τέλους , το οποίο προηγούμενες δημοτικές Αρχές είχαν κρατήσει “παγωμένο” για ευνόητους λόγους. Άλλωστε, δεν θα μπορούσε να υπάρξει και διαφορετική εκδοχή των πραγμάτων , αφού ο εκάστοτε δήμαρχος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος των υπηρεσιών του Δήμου και ο έχων το τελικό πρόσταγμα και την πολιτική ευθύνη της διοίκησης.

Το ρεζίλι του κ. δημάρχου, και μάλιστα ενώπιον πλήθους πολιτών, υπήρξε απόλυτο. Δεν είπε μόνο ψέματα, αλλά και προσπάθησε να “κρυφτεί” πίσω από τους υπαλλήλους του Δήμου, χωρίς να σκεφτεί καθόλου ότι έτσι στοχοποιεί αθώους εργαζομένους, που απλώς κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Μετά τη συμπεριφορά αυτή, βεβαίως , δεν πρέπει να απορεί κανείς για τα περιστατικά επιθέσεων και βίας που υφίστανται υπάλληλοι του Δήμου Τυρνάβου. Ηθικός αυτουργός είναι ο ίδιος ο κ. Κόκουρας, καθώς τόσο ανερυθρίαστα στοχοποιεί υπαλλήλους , για να απεκδυθεί των ευθυνών του.

Τούτων δοθέντων , οι επαγγελματίες της εστίασης και οι πολίτες του Δήμου Τυρνάβου πρέπει να ξέρουν το αληθινό ονοματεπώνυμο του ανθρώπου που κάνει τη ζωή τους δυσκολότερη σε μια πραγματικά βάναυση οικονομική συγκυρία: λέγεται Ιωάννης Κόκουρας, δήμαρχος Τυρνάβου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ