ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕ COURIER!!!

Επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας προς τη διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με την οποία ζητά να δίνονται τα φάρμακα από τα νοσοκομεία

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται στην περιοχή της Λάρισας και πιθανότατα και σε άλλες επαρχιακές πόλεις το δυσάρεστο φαινόμενο της μεγάλης καθυστέρησης της παραλαβής των αντιικών φαρμάκων από ασθενείς νοσούντες από C0VID, παρά την έγκαιρη συνταγογράφηση αυτών. Αυτό συμβαίνει διότι οι ασθενείς δεν μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα αυτά από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ / νοσοκομείων παρά μόνο να τα παραλάβουν μέσω των ΕΛΤΑ courier.

Συγκεκριμένα, μετά την συνταγογράφηση των αντιικών φαρμάκων ακολουθεί -εντός του επόμενου 24ωρου- πολλαπλή επιβεβαίωση των στοιχείων του ασθενούς από τον ΕΟΠΠΥ και αποστολή των φαρμάκων μέσω ΕΛΤΑ courier. Για τους διαμένοντες στην επαρχία ασθενείς η παραλαβή γίνεται 1-2 ημέρες μετά την επιβεβαίωση των στοιχείων από τον ΕΟΠΠΥ. Αυτό οδηγεί σε καθυστερημένη έναρξη λήψης των φαρμάκων (2-3 ημέρες από την συνταγογράφηση), στα όρια σχεδόν του επιτρεπόμενου διαστήματος των πέντε πρώτων ημερών από την νόσηση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς τα φάρμακα αυτά χορηγήθηκαν από τα φαρμακεία των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ χωρίς κανένα πρόβλημα.
Με την διαφαινόμενη έξαρση των κρουσμάτων καθίσταται επιτακτική η ανάγκη της διάθεσης των αντιικών φαρμάκων σε ασθενείς νοσούντες από COVID ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ από φαρμακεία των νοσοκομείων της επαρχίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ